Casa Academiei. Imagini ORIBILE în zona zero a Bucureștiului. FOTO
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
sursa foto: facebook Nicolae Perpelea
sursa foto: facebook Nicolae Perpelea
Casa Academiei Române dar și împrejurimile arată oribil. Sociologul Nicolae Perpelea a făcut o serie de fotografii în zonă, în care se poate vedea situația în care a ajuns clădirea. 

"Dystopia vs Utopia. Cum ati vrea sa arate Casa Academiei Romane (cladirea de langa Casa Poporului) peste 100 de ani? O evolutie intelectuala fireasca: papionul va fi apanajul cercetatorilor, iar academicienii vor redija simpozioane casual-blue jeans. Deocamdata este inconjurata de balarii din cauza ca indolentii [...] care ar putea face ceva nu sunt in stare sa amenajeze nici macar niste spatii in care curiosii sa bata maidanele. Iata, asadar, un caz in care nici macar maidanul nu mai are sansele utopiei. Incercati sa sprijiniti acest proiect?" a scris Nicolae Perpelea pe contul său de socializare. 

Jurnalistul Val Vâlcu consideră, în mod similar că ar trebui realizate proiecte care să schimbe situația în zonă. 

"Casa Academiei e la fel de urâtă ca tovarășa care a comandat-o. Ar trebui realizate proiecte de regenerare urbană," a spus Vâlcu. 

Academia Română este cel mai înalt for de știință și de cultură din România, iar modul în care arată în acest moment împrejurimile, nu face deloc cinste nici membrilor săi, nici bucureștenilor. Clădirea este amplasată în zona zero a Bucureștiului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel