Cartonașul albastru ar putea fi introdus oficial în fotbal. Vezi pentru ce va fi folosit 
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
În fotbalul profesionist ar putea fi introdus cartonașul albastru, dacă planurile celor care stabilesc regulile sportului vor primi undă verde.

Consiliul Federației Internaționale de Fotbal (IFAB) va publica vineri noi protocoalele detaliate, iar noua regulă adăugată jocului ar trebui să includă și cartonașele albastre.

În cadrul testelor, cartonașele albastre le vor da arbitrilor puterea de a expulza jucătorii timp de 10 minute pentru disensiuni sau faulturi cinice.

Două cartonașe albastre vor duce la eliminarea unui jucător pentru restul meciului. IFAB urmează să dea undă verde testului de prelungire a sancțiunilor la nivel de seniori în cadrul reuniunii sale anuale din 2 martie de la Glasgow.

Au fost deja efectuate teste în fotbalul amator și de tineret atât în Anglia, cât și în Țara Galilor, iar în noiembrie anul trecut, organismul legislativ al sportului a decis că acestea ar trebui să fie implementate la niveluri superioare de fotbal.

Membrii consiliului au susținut, de asemenea, o propunere de testare prin care doar căpitanul echipei poate aborda arbitrul în anumite situații de joc importante.

Cartonașul albastru ar putea fi una dintre cele mai mari schimbări în fotbal de la introducerea cartonașelor roșii și galbene la Cupa Mondială din 1970

Directorul executiv al Federației de Fotbal, Mark Bullingham, care este și membru al consiliului de administrație, a declarat atunci că domeniile pe care le analizează sunt și faulturile tactice, printre altele.

Procesul a funcționat "foarte, foarte bine" în ceea ce privește disidența în jocul de bază, a spus el.

"Punctul de plecare a fost examinarea comportamentului jucătorilor și a disidențelor - apoi ne uităm dacă ar trebui să îl extindem și în alte domenii, cum ar fi faulturile tactice".

Corespondentul sportiv al Sky News, Rob Harris, relatează că în Cupa Angliei, cartonașul albastru ar putea fi una dintre cele mai mari schimbări în fotbal de la introducerea cartonașelor roșii și galbene la Cupa Mondială din 1970.

Cartonașele albastre au fost deja testate în fotbalul din Țara Galilor, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel