”Cartoful fierbinte” al pensiilor speciale. Marcel Ciolacu: ”Nu pot să îmi asum să depopulez Armata României și Poliția României pentru lucruri pe care nu le-am făcut eu”
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre ”cartoful fierbinte” al pensiilor speciale, dar și despre modul în care a ales să nu beneficieze niciodată de aceasta.

Unde suntem oare? Noi nu avem aceleași drepturi, pentru noi nu sunt aceleași prețuri în supermarketuri”, ”Dacă ar suspenda pensiile speciale, ar intra în istorie”, ”Eliminarea totală a pensiilor speciale, precum și reducerea numărului de parlamentari la maximum 300, așa cum au votat românii la referendum”, ”Cât de fierbinte este cartoful pensiilor speciale pe care toată lumea îl ia în mână și îl aruncă cu disperare? Cât de fierbinte este acest cartof?”  sunt câteva dintre întrebările și reproșurile pe care jurnaliștii Antena 3 CNN din țară le-au strâns pentru premierul Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a răspuns ”vocii poporului” în privința pensiilor speciale, subliniind un lucru important în privința românului de rând, care nu mai suportă nedreptatea.

”Cartoful este întotdeauna la societate. Românul se enervează cel mai mult împotriva nedreptății. Când i se face o nedreptate și simt că cineva a exagerat mai mult decât trebuie. La fel cum a fost și cu Schengen. Pentru român, nu cât l-ar ajuta Schengenul, ajută foarte mult transportatorii și economia, dar românul de rând, în schimb, este foarte supărat pe Schengen, pentru că este o nedreptate.

Pensiile speciale... În primul rând eu nu am pensie specială și nu voi avea pensie specială niciodată, nici de parlamentar, nici de revoluționar, de nimic. Am ales, în schimb, calea corectă. În ultima zi de mandat, până acum, am închis două mandate, mi-am dat demisia. Neavând un mandat, cu o singură zi, așa spune legea: nu ai dreptul să ai pensie. Am introdus în Parlament, la inițiativa mea, să știți că nu am fost aplaudat, să se termine cu pensiile speciale la parlamentari de acum încolo, definitiv”, a declarat premierul Marcel Ciolacu în interviu realizat de Antena 3 CNN.

Ciolacu: ”Nu pot să îmi asum să depopulez Armata României, Poliția României pentru lucruri pe care nu le-am făcut eu”

”Nicio lege nu poate să fie retroactivă (...) Orice om de bun simț știe acest lucru. Când am renunțat în ultima zi, iertați-mă, dar nu am văzut pe nimeni, nici de la USR, în spatele meu. Sau ei la partid, să cheme presa și să spună că Dle, suntem în ultima zi de mandat și ne dăm cu toții demisia să nu avem pensii speciale.

În schimb au mers în sală și au țipat că în 30 de zile, după ce vom termina cu ciuma roșie, cu PSD-ul ăsta, noi vom veni și vom termina cu pensiile speciale.

Acum nu poți să decapitezi sistemul de justiție, știu că mulți s-ar fi bucurat, ar fi dansat pe masă, dar nu pot să îmi asum să depopulez Armata României, Poliția României pentru lucruri pe care nu le-am făcut eu, pentru niște greșeli făcute timp de 32 de ani. Dar am creat un T0 din acest moment”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Citește și: Cine va alege candidatul PSD la prezidențiale. Marcel Ciolacu: Nu o să mă las împins să iau o decizie pe care nu mi-o doresc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel