Data publicării:
Cartofii prăjiți nu se vor mai lipi de tigaie: trucul știut doar de bucătarii cu experiență
Cartofii sunt un ingredient care sta la baza multor rețete. Iată trucul bucătarilor, datorită cărora cartofii nu se vor mai lipi de tigaie atunci când sunt prăjiți.
Tuturor li s-ar fi întâmplat să ardă cina, în special când este vorba despre cartofi prăjiți. Nu-ți face griji, deoarece poți evita această problemă.
Există un truc sigur, cunoscut doar de bucătarii cu experiență, care te va ajuta să eviți această problemă în bucătărie. Nu ai nevoie de abilități speciale și nici nu va trebui să cumperi o tigaie nouă. Cu siguranță, ai deja acasă ceea ce îți trebuie.
Castraveți murați pentru iarnă: cu această rețetă super simplă vor fi suculenți și crocanți
Putem folosi această metodă foarte simplă atât pentru a prăji cartofii, dar și dacă dorim să pregătim o tocăniță.
Iată cum trebuie să procedăm: spălăm și curățăm cartofii, pe care îi tăiem cubulețe sau după preferințe. Înainte de a-i pune în tigaie să se prăjească, cartofii trebuie puși în apă și dați în clocot.
În oala cu apă va trebui să adăugați o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu. Datorită acestui ingredient cartofii vor avea o crustă aurie și nu se vor arde, atunci când vor fi prăjiți.
Tartă rustică cu dovlecei și ton: un aperitiv delicat cu un gust și o aromă de neratat
Fierbeți cartofii câteva minute, scurgeți de apă și adăugați ulei din belșug în tigaie. Aroma cartofilor nu va fi alterată deloc, iar rezultatul va fi surprinzător. Cartofii nu se vor lipi de tigaie și vor fi crocanți și delicioși! Puteți adăuga condimentele pe care le preferați atât înainte de gătit, cât și după! Rezultatul va fi uimitor!
BONUS. Cartofi crocanți, la cuptor: o rețetă neobișnuită, dar foarte gustoasă și sățioasă
Vă prezentăm o rețetă originală din cartofi. Cu siguranță, o să vă placă și o veți include în caietul vostru de rețete.
Secretul acestei rețete este sosul aromat, care pătrunde adânc în fiecare cartof și formează o crustă crocantă nu doar la suprafață, ci și în interior.
Ingrediente:
cartofi - 700 grame,
unt sărat - 2 linguri,
ulei de măsline - 1 lingură,
condimentele la alegere: vă sugerăm un amestec de rozmarin, pătrunjel și piper negru.
usturoi - 2 căței (poate fi înlocuit cu pudră de usturoi).
Modul de preparare
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Cartofii spălați bine se pun la fiert în coajă în apă cu sare. Gătiți aproximativ 20 de minute, până când cartofii se înmoaie. După 20 de minute scoateți cartofii din oală. Zdrobiți ușor fiecare cartof cu o furculiță și lăsați-i 10 minute să se usuce.
Clătite marocane: un deliciu culinar, cu un parfum delicat de miere și unt
Amestecați untul topit, uleiul de măsline, sarea, usturoiul și condimentele. Puneți cartofii zdrobiți pe o tava de copt, unsă cu puțin ulei. Cu o perie de silicon, ungeți fiecare cartof cu sosul preparat. Lăsați cartofii să stea aproximativ 10 minute pentru a absorbi sosul.
Cartofii se coc, timp de 40-60 de minute, până devin aurii și super crocanți. Înainte de servire, cartofii pot fi stropiți cu mărar tocat sau alte verdețuri, după gust. Poftă bună!
BONUS. Cartofi regali, cu file de pui și brânză, la cuptor. Aroma lor îi va înnebuni pe vecini
Rețeta de cartofi regali include file de pui, bogat în proteine, și brânză, bogată în calciu. Ingredientele se coc la cuptor, iar aroma lor îi va înnebuni pe vecini.
Ingredientele de care ai nevoie:
file de pui - 4 bucăți,
cartofi - 12 bucăți,
brânză - 500 de grame,
maioneză sau smântână - 150 de grame,
2 - cepe,
ulei vegetal - 2 linguri,
sare și piper după gust.
Cum se prepară rețeta
Se spală și se usucă fileul de pui, se curăță cartofii și ceapa. Ungeți o tavă de copt cu ulei și întindeți fileul de pui, care trebuie bătută pic înainte, ca să fie mai suculent. Se adaugă sare și piper după gust.
Ceapa se taie în rondele subțiri și pune deasupra pieptului de pui. Tăiați cartofii cubulețe și întindeți-i într-un strat uniform peste ceapă. Presărați brânză rasă deasupra cartofilor.
Urmează un strat de maioneză (sau smântână). Tava se dă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cartofii regali se coc o oră și jumătate până se rumenesc. Poftă bună!
Cuptorul permite să gătim mese mai sănătoase, deoarece echilibrul de vitamine și minerale din alimente nu este perturbat în timpul procesului de gătire. Căldura păstrează vitaminele A, B, C, D, E și K. Datorită acestui fapt, cuptorul este considerat unul dintre cele mai sănătoase și sigure dispozitive de gătit. La urma urmei, atunci când folosiți cuptorul, alimentele devin mai hrănitoare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News