Cartofi umpluți cu ouă pentru un mic dejun sățios și gustos
Cartofii umpluți cu ouă sunt ideali pentru un mic dejun copios sau o cină ușoară.
Prepararea preparatului este destul de simplă și sunt necesare doar trei ingrediente: cartofi, brânză tare rasă (de exemplu, parmezan) și ouă. Și, bineînțeles, un cuptor. Dacă îți plac preparatele bine asezonate folosește boia afumată, coriandru, chimen, cimbru.
Ingrediente:
cartof - 3 bucăți,
ouă - 6 bucăți,
brânză tare rasă - 100 grame,
sare și piper după gust.
Rețeta, pas cu pas
Preîncălzește cuptorul la 200°C. Spală bine cartofii, înțeapă-i cu o furculiță și coace-i la cuptor pentru 40 de minute.
Castraveți, umpluți cu brânză feta, o gustare ușoară de primăvară
Cartofii gata se taie în jumătate. Scoate pulpa cu o lingură. Umple găurile din cartofi cu brânză rasă și adaugă deasupra câte un ou.
Bucătarii cu experiență toarnă ceai peste carne. Secretul unei fripturi suculente a fost dezvăluit
Condimentează cu sare și piper. Coaceți cartofii umpluți circa 5 minute. Cartofii umpluți cu ouă se servesc fierbinți. Poftă bună!
Vezi si: Dacă ai ouă și cartofi, fă acest preparat delicios. Este atât de gustos, încât îl vei face zilnic
Mâncărurile din cartofi sunt populare în toată lumea. Îți oferim o rețetă pe care trebuie să o încerci. Cu siguranță, va fi pe placul tău.
Ingrediente:
cartofi - 3 bucăți,
ouă - 2 bucăți,
cârnați - 100 grame,
cașcaval - 100 grame,
sare, piper, condimente.
Cum se prepară
Cartofii se dau prin răzătoarea grosieră, se sărează și se lasă 5 minute ca să apară zeama. Scurge sucul și stoarce puțin cartofii. Bate ouăle în cartofi, sare și piper după gust.
Încălzește o cantitate mică de ulei și pune o parte din compoziție, care se întinde pe toată suprafața tigăii, exact ca o clătită.
Orez prăjit cu ananas, o combinație exotică delicioasă
Se prăjește la foc mic până este gata, apoi se răstoarnă și se prăjește cealaltă parte, sub capac, timp de 2-3 minute la foc mic.
Cârnații se taie felii, iar cașcavalul se dă prin răzătoare. Pune cârnații și cașcavalul pe o parte a clătitei și acoperă umplutura cu cealaltă parte.
Sparanghel la grătar: simplu, gustos și cu puține calorii
Gătește câteva minute sub capac sau până când se topește cașcavalul. Repetă procedură și cu restul compoziției din cartofi și ouă. Clătitele din cartofi, umplute cu cârnați și cașcaval, se servesc cu diverse sosuri. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News