Data publicării:

Cartofi sârbești cu costiță. Rețeta simplă și gustoasă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.ro
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.ro

Nu mai știi ce să mai gătești? Avem soluția! Rețeta de cartofi cu costiță se prepară foarte ușor și este tare gustoasă. 

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

- 500 g cartofi
- 150 g piept afumat sau costiţă
- 1 ardei gras roşu
- 2 cepe
- boia
- sare
- piper
- ulei

Cum se prepară

Cartofii se curăță, se spală şi se taie cuburi mari. Se fierb în apă cu sare. Între timp, se curăţă şi se toacă ceapa, ardeiul se taie mărunt, iar costiţa se taie fâşii. Ceapa şi ardeii se călesc în ulei până se înmoaie. Spre final, se adaugă şi costiţa până se rumeneşte. Cartofii scurşi se amestecă bine cu ceapa şi restul, se adauga boia, condimente şi se mai amesteca 1 minut, 2 pe foc. Dacă e prea gros, se mai adaugă din zeama în care au fiert cartofii, scrie gustos.ro.

Vezi și: Cartofi înăbușiți cu usturoi și cimbru. Cea mai bună rețetă de post

Chifteluțe libaneze de post. Rețeta absolut delicioasă de Falafel

BONUS: Ciulama de ciuperci cu pui. Rețeta românească

Ingrediente

- 6 pulpe superioare dezosate
- 400 g ciupercuţe din cutie sau proaspete
- 200 grame smântână
- 2 linguri de făină
- o ceapă medie
- 3 căţei de usturoi
- 1 nucă de unt
- 50 ml ulei
- pătrunjel după gust
- sare
- piper alb

Cum se prepară

Tăiem ceapa mărunt, zdrobim 1 căţel de usturoi şi le punem la călit într-o cratiţă unde am pus la topit nuca de unt şi uleiul. După ce a devenit sticloasă, adăugăm carnea de pui tăiată fâşiuţe şi continuăm călirea până ce îşi schimbă culoarea. După aceea, adăugăm ciupercuţele pe care le acoperim lăsând capacul puţin deschis. Se vor găti în suc propriu, iar când acesta a scăzut, completăm cu un păhărel de apă să fie acoperite, scrie petitchef.ro.

După ce am pus apa, lăsăm cratiţa descoperită, lăsăm să fiarbă încet 10 minute, până scade puţin din apă. În acest timp, amestecăm făina cu smântână și turnăm peste ciuperci, potrivim de sare şi piper şi lăsăm să mai fiarbă 5 minute amestecând încontinuu. La finele celor 5 minute, punem cei 2 căţei de usturoi rămaşi pisaţi împreună cu pătrunjelul tăiat şi mai lăsam pe foc încă 1 minut.

Vezi și: Negresă de post. Rețeta este foarte simplă, dar prăjitura are același gust delicios

Briam, mâncare grecească de legume. Rețeta de post

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel