Ingrediente
Pentru sosul de brânză
50 g unt
1 linguriță făină
200 ml lapte
1 linguriță sare de mare
100 g brânză cheddar
Pentru cartofi
500 g cartofi
ulei pentru prăjit
salam/ cârnați de casă prăjiți / bacon (la alegere)
ardei picant
Mod de preparare
Topim untul la foc mic, într-o crăticioară. Între timp facem cartofii prăjiți.
Adăugăm făină sau amidon. După ce luăm de pe foc, turnăm și laptele. Amestecăm bine. Adăugăm sarea.
Adăugăm brânza Cheddar răzuită și continuăm să amestecăm la foc mic, până se topește toată brânză și avem textura unui sos. Dacă vi se pare prea gros, mai adăugați puțin lapte.
Când sunt gata cartofii, îi punem într-o farfurie, turnăm sosul de brânză deasupra, notează bucatarianoastra.ro. Nu în ultimul rând, presăram bucățelele de salam/cârnat/bacon prăjit și rondele de ardei iute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Cei mai periculoși șoferi. Titi Aur: Dacă le zici ceva, mănânci bătaie fizic / video
- A murit Daniel Barbu. Ministrul fusese atacat fizic pe vremea lui Băsescu / update
- Ramona Păuleanu, soția avocatului Adrian Cuculis, este însărcinată din nou
- Mircea Coșea despre impozitarea progresivă: ”în luna ianuarie au intrat în faliment peste 3000 de companii”
- BANCUL ZILEI: Vizită la ospiciu
- Declinul calității în educație. Prof. univ. dr. Emil Păun: Ce nu spune evaluarea PISA și de ce au fost rezultate slabe la simulări / video
- Ce să faci dacă poți economisi pe lună 100 de lei. ”Dacă atât poți tu să economisești, este o sumă foarte mare”
- Elevii vor să desființeze „bacul”. Prof. Emil Păun, reacție: Copiii spun lucruri trăsnite
- Monica Tatoiu - Mara Bănică, scandal: M-ai chemat să spun adevărul? / Cum să ziceți așa ceva?
- Diferența dintre fezandare și marinare. Nutriționistul Mihaela Bilic: Am greșit!