Cartofi prăjiți cu fasole verde. Rețetă de post simplă și delicioasă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cartofi prăjiți cu fasole verde. Rețetă de post simplă și delicioasă
Cartofi prăjiți cu fasole verde. Rețetă de post simplă și delicioasă
Află în articol cum faci cartofi prăjiți cu fasole verde.

Dacă nu ai prea multe produse prin frigider și vrei să încerci o rețetă de post foarte simplă poți face cartofi prăjiți cu fasole verde. Este o mâncare hrănitoare și delicioasă în același timp. Postul Paştilor este cel mai important, lung şi aspru dintre cele patru posturi de durată ale Bisericii Ortodoxe, iar uneori ai putea rămâne în pană de idei atunci când trebuie să gătește, așa că acest fel de mâncare ar putea fi o idee.

Cartofi prăjiți cu fasole verde, rețeta

Pentru această rețetă aveți nevoie de 5 cartofi mari și 500 de grame de fasole verde congelată. În plus, veți avea nevoie de 5 căței de usturoi, sare și piper.

Pentru început trebuie să curățați cartofii, să îi spălați bine și să îi tăiați pai. Într-o tigaie, turnați ulei și puneți cartofii la prăjit, adăugați sare. Într-o cratiță puneți apă la fiert, cu sare, și lăsați fasolea verde să fiarbă timp de 10 minute. După, aceasta trebui scursă bine. Atunci când cartofii prăjiți sunt gata, puneți deasupra și fasolea verde. Tăiați usturoiul și adăugați-l peste. Condimentați cu sare și piper după gust. Se mai lasă la foc, mestecând cât mai des ca să nu se lipească, aproximativ 15 minute. Se poate servi imediat. Poftă bună.

Fasolea verde, beneficii are pentru sănătate

Fasolea verde este bogată în proteine, carbohidraţi şi vitamine. Este folosită încă din Antichitate în tratamentul diabetului şi altor afecţiuni. Indiferent că o consumi în formă proaspătă, congelată sau la conservă, fasolea verde are aceleaşi valori nutritive de care poţi beneficia la maximum, scrie csid.ro.

Păstăile de fasole prezintă efecte diuretice moderate, stimulând astfel eliminarea toxinelor. Însă, unul dintre cele mai importante avantaje ale consumului de fasole păstăi constă în prevenirea bolilor cardiovasculare, principala cauză de deces din lume. Antioxidanţii din aceste legume protejează inima şi organele vitale de stresul oxidativ, controlează nivelul de grăsimi din sânge, reglează tensiunea arterială şi previne bolile coronariene cauzate de nivelul crescut de colesterol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel