Cartofi la grătar, o rețetă care te va surprinde. Încearcă și nu vei regreta
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cartofi la grătar, o rețetă care te va surprinde. Încearcă și nu vei regreta. Sursa - Pexels
Cartofi la grătar, o rețetă care te va surprinde. Încearcă și nu vei regreta. Sursa - Pexels
Cartofii sunt întotdeauna minunați, dar ai încercat vreodată să-i prepari la grătar? Sunt delicioși. Nici nu va trebui să-i fierbi în prealabil! Dar, va trebuie ții în apă rece, ca să elimine amidonul și să-i facă perfecți pentru a fi preparați pe grătar. 

Se potrivesc perfect cu orice fel principal (carne sau peste), dar și cu brânză. Vor avea un adevărat  succes. Suntem siguri că prietenii tăi, pe care îi vei invita la cină, nu au gustat niciodată astfel de cartofi. Ești curios cum se fac? 

Crochete de cartofi, la cuptor. Un aperitiv, care poate fi păstrat în congelator mai multe zile

 

Cartofi la grătar: ingrediente pentru 4 persoane.

4 cartofi,

ulei de măsline, după gust,

sare, și condimente, după gust

 

Prepararea cartofior la grătar

 

Gustul cartofilor depinde de condimentele pe care doriți să le folosiți: cimbru, salvie, rozmarin, praf de usturoi, arpagic, boia de ardei, curry, chimen, susan sau mac sau ardei iute, pentru a da o aromă picantă.

În primul rând, curăță cartofii de coajă și tăiați-ii în felii subțiri, care vor fi crocante la exterior, aromate și delicate.

Cel mai rapid mod de a curăța cartofii. Trucul pe care vei dori să-l împărtășești prietenilor 

 

Umpleți un vas cu apă rece și puneți în el feliile de cartofii pentru jumătate de oră.  După ce timpul s-a scurs, puneți  grătarul pe aragaz, fără să-l ungeți cu ulei. Aprinde focul pe flacără mare. Scurgeți rapid cartofii,  dar fără a-i usca, și țineți-i pe grătar câte  4 minute pe fiecare parte.

Așezați apoi feliile de cartofi pe o tavă și  asezonați-i cu un strop de ulei și condimentele preferate. Servește cartofii  cât sunt calzi.

 

Cartofi copți, în doar 7 minute, fără a porni cuptorul. Doar bucătarii cu experiență cunosc acest truc

 

Cartofii copți sunt atât de buni, dar este atât de plictisitor să-i prepari! Adesea nu ai chef să ții cuptorul aprins, timp de o oră sau chiar mai mult, mai ales odată cu sosirea verii. Dar bucătarii cu experiență folosesc un truc rapid și ușor.

Cartofi copți sau fierți te duc cu gândul la preparate de iarnă. Cu toate acestea, consumul de cartofi este deosebit de util și vara: acești tuberculi ne ajută la combaterea căldurii și a epuizării, datorită sărurilor minerale în care sunt bogați.

Clătite delicioase cu cartofi, dintr-un minim de ingrediente: fără ouă și fără făină

Cu toate acestea, majoritatea rețetelor necesită un timp de prepararea mai lung. Din fericire, există o modalitate de a evita acest lucru, obținând și trei avantaje:

- timpul de gătire se reduce de la o oră la 7 minute;

- casa se menține mai răcoroasă;

- economisești curent electric. 

Toate acestea sunt posibile datorită cuptorului cu microunde. De fapt, aparat electrocasnic versatil ajută și la reducerea consumului de curent electric.  Dar cum să folosești cuptorul cu microunde pentru a pregăti cartofi copți?

De obicei, când pregătim cartofi copți la cuptor, îi învelim în folie de aluminiu. Dacă decidem să folosim cuptorul cu microunde nu trebuie să-i înveliți în folie cu aluminiu: este periculos!

 

Cartofi copți în doar 7 minute, fără a porni cuptorul

 

Ingrediente:

câte un cartof de persoană;

ulei;

sale și piper;

unt,

smântână sau brânză moale;

ierburi aromatice după gust.

Varză înăbușită cu stafide și ghimbir: un preparat interesant, pe care trebuie să-l gătești măcar o dată

Procedură: spălați cartofii, frecându-i bine cu o periuță de dinți sau cu partea aspră a buretelui. Uscați cartofii cu prosoape de hârtie și înțeapă-i de trei-patru ori cu o furculiță.

Asezonează fiecare cartof cu un strop de ulei și învelește-l cu hârtie de copt, Aranjați-le pe un vas potrivit pentru cuptorul cu microunde și gătiți-i 7 minute la putere maximă.

Verificați dacă cartofii sunt fragezi folosind o scobitoare. Dacă scobitoarea nu pătrunde ușor în cartofi, mai lăsați-i încă 2 minute în cuptorul cu microunde. Cartofii copți sunt gata!

Puțini oameni cunosc aceste turc ingenios. La final, înainte de a servi cartofii pe masă, nu uitați să-i asezonați cu sare și piper. Apoi tăiați fiecare cartof vertical și pregătiți un amestec de ierburi aromatice. Oaspeții pot adăuga  bucăți de unt, smântână sau brânză moale în interiorul cartofilor, apoi pot asezona totul cu ierburi aromatice. Un adevărat răsfăț culinar!

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel