Ingrediente
sare si piper după gust
4 cartofi mari
75 ml supa de legume sau pui (se pot folosi si cubulete dizolvate in apă)
2 crenguțe de cimbru proaspăt
150 g margarină
2 căței de usturoi ușor zdrobiți
Cum se prepară
Cartofii se curăță și se taie pe jumătate. Se încinge untul în tigaie. Atunci când a început să facă spumă se pun cartofii. Se lasă la prăjit pe o parte aproximativ 5 minute sau până când se rumenesc bine, potrivit retete.unica.ro. Apoi se întorc pe partea celalată.
După ce cartofii s-au rumenit pe ambele părți, se adaugă supa de legume sau pui, cimbrul, usturoiul, sarea și piperul. Se pune capacul și se lasă la foc mic până când se înmoaie cartofii. Cartofii fondați se servesc calzi, ca garnitură, sau ca mâncare de sine stătătoare, dacă vreți să renunțați la pește sau carne pentru o zi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Știați că un singur stat din Europa are graniță terestră cu Africa iar 9 din 10 români răspund greșit
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Ploi abundente, grindină și vânt puternic în prima zi de Paști. Județele vizate de fenomenele meteo extreme
- Horoscop 6-12 mai 2024: Zodia care s-a certat cu toată lumea. Daniela Simulescu: „Îți recomand mai mult pragmatism” /video
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui