Data publicării:

Cartofi dulci cu orez și quinoa. Simplu, gustos și ieftin: Vă ies patru porții, cost total de nici 15 lei

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Cartofi dulci cu orez și quinoa
Cartofi dulci cu orez și quinoa

Ce ai spune de niște cartofi dulci cu orez și quinoa? Simplu, gustos și ieftin!

Ingredientele de mai jos vă ajung pentru patru porții. Costul total este de nici 15 lei!

„Porții: 4 | Cost: 14.8 lei

Ingrediente:

 


• 250g orez brun si quinoa


• 3 cartofi dulci


• 1 ardei gras rosu


• 2 morcovi


• 1 ceapa alba


• 2 fire de ceapa verde


• 1 avocado


• 1 lingura de iaurt fara lactoza

Metoda de preparare:

 


• preincalzim cuptorul la 200 de grade


• curatam cartofii dulci, ii taiem cubulete si ii punem pe o tava de copt pe care o lasam la cuptor timp de 20 de minute


• punem la fiert orezul cu quinoa conform ambalajului si intre timp pregatim legumele


• curatam ardeiul, morcovii, si ceapa alba si le taiem felii subtiri


• adaugam legumele intr-o tigaie impreuna cu doua linguri de apa, punem capacul si le lasam la inabusit timp de 20 de minute la foc mic


• curatam avocado si il zdrobim cu o furculita pana devine o pasta


• taiem ceapa verde si o adaugam peste pasta de avocado impreuna cu lingura de iaurt fara lactoza


• condimentam dupa gust”, conform Endofoodart.com/retete/cartofi-dulci-cu-orez-si-quinoa.

 

VEZI ȘI: Rețetă tocăniță de mazăre. Secretul Ralucăi Rotariu pentru a ieși delicioasă

 

Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, vă propune astăzi o rețetă delicioasă: tocăniță de mazăre. 

„Avem nevoie de:

500g mazăre congelată

o ceapă albă

3 morcovi

un ardei roșu

100 ml pastă de tomate 

2 linguri de unt clarificat/ulei de măsline

Cum preparăm?

Într-o oală punem la încins untul clarificat. Tocăm mărunt ceapă și o adăugăm peste unt pentru a se căli. Între timp pregătim morcovii și ardeii. Îi curățăm, îi tăiem cubulețe și îi adăugăm peste ceapa călită.

Lăsăm totul la călit timp de 2-3 minute, timp în care amestecăm pentru a ne asigura că legumele nu se ard. Adăugăm 2 căni de apă și lăsăm totul la foc mic până când încercăm morcovii cu o furculiță și aceștia sunt fierți. Dacă apa scade, putem completa periodic cu câte un pahar. Adăugăm pasta de tomate și mazărea și mai lăsăm totul la fiert pentru încă 10 minute”, a spus Raluca Rotariu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel