"Cartel Alfa" solicită control la Muzeul Național de Istorie
Data publicării:
Autor: Nicolae Ionescu
WhatsApp
Muzeu
Muzeu
"Cartel ALFA" solicită prim-ministrului Viorica Dăncilă să trimită Corpul de Control la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR).

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA" solicită prim-ministrului Viorica Dăncilă să trimită Corpul de Control la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), pentru verificarea mai multor aspecte, se menţionează într-un comunicat remis marţi de "Cartel ALFA".

Muzeul Naţional de Istorie a României, instituţie ce ar fi trebuit să fie emblematică în peisajul cultural naţional, a devenit un caz clasic de derapaj managerial cu consecinţe grave asupra climatului de muncă, consideră "Cartel ALFA".

"De ani buni, în numeroase memorii, petiţii şi scrisori deschise adresate Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, rămase fără răspuns şi efect, o parte reprezentativă a corpului de specialişti ai acestei instituţii (membri ai Sindicatului Lucrătorilor din MNIR, afiliat la CNS Cartel ALFA) a semnalat o serie de nereguli cu privire la nerespectarea regimului achiziţiilor bunurilor de patrimoniu şi nerespectarea prevederilor Ordonanţei 26/2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice", se precizează în comunicatul "Cartel ALFA".

 "MNIR a rămas fără arheozoolog, fără antropolog, fără arhitect, fără specialist pentru epocă dacică"

Sindicatul acuză faptul că aceste acţiuni legitime ale angajaţilor au avut drept consecinţe presiuni, tratamente discriminatorii şi acţiuni de intimidare şi hărţuire a salariaţilor (în special a celor care au semnat memoriile).

"Acest mod defectuos, după opinia noastră, de aplicare a managementului este principalul responsabil pentru exodul de specialişti şi de personal auxiliar. În ultimii ani, au părăsit muzeul angajaţi din secţiile Arheologie, Istorie, Numismatică, Patrimoniu, Relaţii Publice şi Muzeul Filatelic, precum şi din compartimentele Achiziţii Publice, Contabilitate, Juridic şi Tehnic. În urma demisiilor, MNIR a rămas fără arheozoolog, fără antropolog, fără arhitect, fără specialist pentru epocă dacică, iar grupul de specialişti pentru preistorie s-a redus dramatic", acuză "Cartel ALFA".

Sindicaliştii s-au declarat nemulţumiţi de acţiunile managerului muzeului arătând că acesta a interzis participarea specialiştilor la cercetări arheologice preventive şi de salvare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel