Data actualizării:
Data publicării:

Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri devine film. Bogdan Bucur: O realizare excepțională

Autor: Tudor Curtifan | Categorie: Cultura
WhatsApp

Duminică, 18 noiembrie, la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus de la Romexpo, Standul Centenar, va avea loc o premieră în anul în care România serbează Centenarul Marii Uniri: prima carte românească de istorie de după 1989 care va fi ecranizată și va deveni film documentar, la un an de lansarea oficială.

Este vorba despre Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri, un bestseller în domeniul istoriei românești. Volumul dedicat Centenarului Marii Uniri este editat de istoricul Bogdan Bucur, lector universitar la Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA București.

Bogdan Bucur a stat de vorbă cu DC News, înainte de lansarea unui eveniment de o importanță uriașă. Acesta ne-a dat detalii despre documentarul care va avea avampremiera duminică, precizând că, surprinzător, nici ecranizarea nici cartea nu au fost ideile sale.

(w670) 

Atât cartea cât și ecranizarea cărții sunt idei care nu îmi aparțin. Cea mai vândută carte de istorie a momentului și filmul documentar realizat pe baza ei nu au fost propunerile mele. Eu doar le-am pus în operă. Cartea a fost ideea directorului editurii RAO, Ovidiu Enculescu, în 2016. M-a întrebat dacă vreau să mă ocup de acest proiect, am acceptat, bineînțeles. 

Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri este un bestseller în domeniul istoriei românești. Văzând acest succes, un prieten foarte bun care este director de publicitate la o companie privată puternică ce acoperă mai multe țări din regiune, mi-a propus ecranizarea cărții într-un film documentar. Filmul documentar este propunerea regizorului Titus Scurt”, a precizat Bogdan Bucur.

Filmul este o realizare excepțională din punct de vedere grafic. În documentar imaginile sunt digitale, documentele sunt rulate în format 3D”, ne-a mai declarat autorul cărții.

În cadrul documentarului, publicul va putea urmări și interviuri cu unii din cei mai importanți istorici ai României. Pe lângă autorul cărții, Bogdan Bucur, publicul va putea urmări interviuri cu personalități uriașe precum acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, prof.univ.dr. Bogdan Murgescu, Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucureşti, conf.univ.dr. Adrian Niculescu, Facultatea de Ştiinţe Politice, SNSPA București sau acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române. La lansarea care va avea loc duminică, 18 noiembrie, cei menționați mai sus, vor participa la o sesiune de discuții.

Trailerul filmului documentar - Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri:



Documentarul a fost filmat la Ateneul Român, Academia Română și Muzeul Național de Istorie a României, „instituții reprezentative pentru identitatea culturală a poporului român”, ne-a mărturisit autorul.

Mi-am propus ca cele mai reprezentative și simbolice documente și ilustrații din carte să ajungă în casele românilor. Astfel bucuria cărții va fi împărtășită de o mare parte a poporului român”, a mai transmis istoricul Bogdan Bucur.

Ecranizarea Cărții de aur a Centenarului Marii Uniri, cea mai vândută carte de istorie a momentului, va intra în casele românilor prin anumite rețele TV, naționale și internaționale.

Avanpremiera filmului documentar și lansarea ediției jubiliare din Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri vor avea loc la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus, Pavilionul Central Romexpo, Standul Centenar, duminică, 18 noiembrie 2018, orele 13.00. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel