Carne de pui înăbușită, la borcan, pentru iarnă. Rețeta senzațională
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă vrei să te bucuri de o conservă cu carne delicioasă, la iarnă, poți încerca această rețetă: carne de pui înăbușită, la borcan.

Ingrediente:

- 3,4 kg carne de pui
- 6 borcane de 0,5l

La fiecare borcan câte:

- ½ linguriță sare la fiecare borcan
- 3 boabe ienibahar
- 5 boabe piper negru
- 1 foaie dafin

Vezi și: Cartofi noi cu măsline și telemea la cuptor. Rețeta turcească plină de savoare. O vei repeta!

Chifteluțe pufoase turcești. Rețeta savuroasă. O vei repeta!

Cum se prepară

Se taie puii bucăți medii și se spală bine carnea. Ca să vedeţi câte borcane vă trebuie, se măsoară carnea cu 1 borcan de 0,5 l, potrivit suntgospodina.net. Se spală borcanele cu bicarbonat de sodiu, se adaugă câte 2 boabe de ienibahar și 3 boabe de piper negru, apoi se umplu pe jumătate cu carne. Încercaţi ca fiecare borcan să conțină diferite părți – atât piept, cât și pulpe.

Se presează puțin carnea, apoi se adaugă câte 1 boabă de ienibahar, 2 boabe de piper negru, câte 1 foaie de dafin și câte un sfert de linguriță de sare. Se umplu borcanele cu carne, până sub umeri, și se mai adaugă câte ¼ linguriță de sare. Se taie bucăți de staniol și se acoperă borcanele. Se tapetează tava cu hârtie de copt, se presară cu sare, pentru ca borcanele să nu crape și se nivelează stratul.

Se aşază borcanele și se introduce tava în cuptorul rece, se setează temperatura de 180 de grade Celsius și se înăbușe carnea timp de 1 oră. Apoi se micșorează temperatura până la 100 de grade Celsius și se înabuşe carnea încă 4 ore. Suplimentar, se fierbe o supă din oase, timp de 2-3 ore, deoarece o parte din lichid se evaporă în timpul preparării.

Se scot borcanele pe o suprafața uscată și nu rece, se îndepărtează staniolul, se adaugă câte 1 linguriță de grăsime topită (este grăsimea interioară de la pui care se topește), dacă aveți, se toarnă supă, cât să umpleți borcanele, și se înfiletează imediat, cu capace sterilizate. Se acoperă borcanele cu o plapumă călduroasă, până se răcesc complet. Apoi se pot spăla și depozita într-un loc întunecos și răcoros.

Vezi și: Cum păstrezi roşiile, peste iarnă, fără să le fierbi. Metoda simplă și eficientă

Plăcintă croată cu brânză. Rețeta de Štrukli plină de savoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel