Carne de pește CRESCUTĂ în laborator și care poate fi gătită. Ai înlocui produsul adevărat?
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Un startup din orașul californian San Diego a primit 18,3 milioane euro pentru a-și extinde afacerea cu fructe de mare crescute în laborator, aceasta fiind o alternativă etică și durabilă a pescuitului.

Un startup din orașul californian San Diego a primit 18,3 milioane euro pentru a-și extinde afacerea cu fructe de mare crescute în laborator, aceasta fiind o alternativă etică și durabilă a pescuitului, conform Daily Mail.

Finanțarea va ajuta BlueNalu să construiască o unitate de producție și să înceapă un program pilot care va duce produsul și mai aproape de piața comercială.

Metodă diferită față de burgerii vegani

Spre deosebire față de celelalte înlocuitoare de carne, precum burgerii fără carne ca Impossible Burger, produsele BlueNalu sunt crescute din celule ale țesutului preluat de la pești adevărați.

Reprezentantul principal al tehnologiei BlueNalu, Chris Dammann, a descris procesul de fabricare al companiei drept „o reușită tehnologică extraordinară". „Când am pornit firma, existau puține dovezi științifice ale propagării pe termen lung a celulelor din țesutul muscular al peștilor și nu existau protocoale pe care ne puteam baza", a spus Dammann.

„Pentru a crea un produs întreg de la celule de pește care este până la urmă crescut fără modificare genetică este o inovație considerabilă", a mai explicat acesta.

Gătire în mai multe moduri

Produsul principal al BlueNalu este, până acum, seriola. Însă, spre deosebire față de alte produse alternative pentru fructele de mare, acesta poate fi preparat în mai multe modalități și cu diferite tehnici de gătit.

„Medalioanele noastre de seriolă pot fi gătite cu ajutorul încălzirii directe, gătite la abur sau chiar prăjite în ulei; acestea pot fi marinate în soluții acidificate pentru preparate precum poke, ceviche și kimchi, dar pot fi preparate și crude", a spus CEO-ul companiei, Lou Copperhouse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel