Carnavalul de la Veneția, sărbătorit sub zodia pandemiei
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 12 feb 2022, 19:53
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Carnavalul de la Veneția va fi umbrit și în acest an de restricțiile împotriva Covid-19. 

Carnavalul din Veneţia, oraş din nordul Italiei, celebru în întreaga lume pentru costumele şi măştile sale, se desfăşoară ca o eveniment hibrid în acest an, în timp ce pandemia continuă să persiste, scrie Agerpres. 

Primele evenimente din cadrul acestui festival tradiţional, care se desfăşoară până la 1 martie, au început sâmbătă, informează DPA.

"Amintiţi-vă de viitor" este motto-ul acestui carnaval, sărbătorit pentru a treia oară în condiţii de pandemie.

Festivalul, împărțit în tot orașul

Organizatorii au împărţit festivalul, cu evenimente pe insulele din lagună, pe continent şi în oraşul vechi.

Toţi cei care doresc să participe la concerte, spectacole în teatre sau expoziţii au nevoie de un certificat de vaccinare împotriva coronavirusului sau de o dovadă de vindecare. Totuşi, unele evenimente tradiţionale au fost anulate pentru a evita aglomeraţia.

Începând de duminică, poliţia va putea să devieze pietonii sau să închidă temporar străzile din centrul istoric dacă există prea multe mulţi oameni într-un singur loc.

Livestream de la festival

În acest an, organizatorii doresc ca unele evenimente din cadrul Carnavalului să fie accesibile şi publicului internaţional, prin livestream. Printre acestea se numără "Zborul îngerului", în care o femeie într-un costum magnific pluteşte pe o coardă elastică deasupra faimoasei Pieţe San Marco.

Carnavalul, cu baluri mascate, parade de gondole şi focuri de artificii, este unul dintre cele mai importante festivaluri din Veneţia.

O turistă făcea plajă topless în Veneția

O turistă a fost dată afară din Veneția după ce a fost surprinsă pozând topless pentru fotografii în fața unui memorial de război, scrie CNN. Tânăra de 30 de ani din Republica Cehă s-a dezbrăcat vinerea trecută, aruncându-și lucrurile pe monumentul care aduce un omagiu eroilor de război ai Italiei, în timp ce mergea să înoate în laguna înghețată. Tânăra s-a întins apoi lângă statuia unei femei partizane ucise, pentru a poza pentru fotografii.

Aceata a fost exclusă din Veneția pentru 48 de ore și a primit o amendată de 513 dolari. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?