Data actualizării:
Data publicării:

Cârnăciori picanți cu piure și castraveți, rețetă. Deliciu în farfurie!

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Cârnăciori picanți cu piure și castraveti, rețetă. Deliciu în farfurie! Nu ai cum să refuzi așa ceva. Unde mai pui dacă alături ai și un pahar cu bere. Iată cum se pregătește.

Cârnăciori picanți cu piure și castraveti, rețetă. Ingrediente

800 g cârnăciori picanţi afumaţi
rozmarin verde
4 linguri ulei de măsline
4 căţei usturoi
800 g cartofi
200 g brânză mascarpone
sare grunjoasă
piper negru măcinat
100 ml lapte
10 castraveţi
3 lingurite oţet balsamic
1 lingurita zahăr
pătrunjel proaspăt

Cârnăciori picanți cu piure și castraveti, rețetă

Cârnăciori picanți cu piure și castraveti, rețetă. Cârnăciorii se împletesc, se fixează cu scobitori şi se ung cu ulei de măsline. Se înţeapă cu un ac sau cu o scobitoare şi se freacă bine cu usturoi pisat, potrivit retete.unica.ro

Cârnăciori picanți cu piure și castraveti, rețetă. Se aşază în tavă, se presară rozmarin şi se acoperă cu hârtie de copt. Se bagă în cuptor la 150°C.

Vezi și: Varză călită cu cârnați și mămăliguță. Rețeta tradițională adorată de români. Cum se prepară

Cârnăciori picanți cu piure și castraveti, rețetă. În acest timp, se curăţă cartofii, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu o lin­guriţă de sare. Se scurg după ce au fiert. Se pasează şi se amestecă cu brânza mascarpone şi laptele călduţ.

Cârnăciori picanți cu piure și castraveti, rețetă. Se curăţă castraveţii, se taie feliuţe subţiri şi se pregăteşte sosul. Se ames­tecă uleiul cu oţetul balsamic, zahărul, sarea şi piperul şi se toarnă peste cas­traveţi. Cârnăciorii se servesc cu piureul şi cu salata de castraveţi. Se ornează cu pătrunjel.

Vezi și: Ciorbă de burtă falsă. Rețeta care te va surprinde. Este mai bună decât varianta originală!

Cum se fierbe orezul corect. Ai procedat greșit până acum. Secretele bucătarilor vechi în meserie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel