Carmen Șatran, studenta de la Medicină care a tranșat un bărbat, la un pas de eliberare condiționată
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Carmen Șatran
Carmen Șatran
Magistrații judecătoriei Gherla au decis eliberarea condiționată a lui  Carmen Șatran, după ce aceasta  a executat 13 ani de închisoare pentru uciderea și ulterior tranșarea unui bărbat  în 2009, în Timișoara.   

Carmen Șatran a fost condamnată la 19 ani și 8 luni de închisoare pentru uciderea unui bărbat, în 2009, în căminul Universității de Medicină Timișoara. Din luna septembrie a anului trecut, tânăra solicită să fie eliberată condiționat, iar în luna martie a acestui an Judecătoria Gherla a decis să o elibereze, însă Tribunalul Cluj a respins, în contestație, propunerea de eliberare condiționată. Astfel că tânăra a solicitat, din nou, să fie eliberată.

După aproape un an de când Judecătoria Gherla i-a respins prima cerere de eliberare condiționată, lui Carmen Șatran i-a fost admisă, la 1 august, de către aceeași instanță, cererea de eliberare condiționată. Trebuie însă menționată că hotărârea Judecătoriei Gherla poate fi contestată, potrivit aradon.ro.Potrivit portaljust.ro, Judecătoria Gherla a decis următoarele în ceea ce privește eliberarea lui Carmen Șatran:

“Admite propunerea formulată de comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Gherla şi, în consecinţă, dispune liberarea condiţionată a persoanei private de libertate Șatran Carmen, condamnată la pedeapsa de 19 ani 8 luni închisoare prin sentinţa penală nr. 144/2014 a Tribunalului Arad, pe data rămânerii definitive a sentinţei. Atrage atenţia condamnatei că, în cazul în care va comite o nouă infracţiune, se poate dispune revocarea liberării condiţionate. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare”.

Carmen Satran, povestea crimei de la Timișoara 

Carmen Satran a fost condamnată pentru o crimă comisă în 2009, în care un bărbat de 65 de ani, pe nume Trifu Schrott, a fost ucis cu 50 de lovituri de cuțit, iar cadavrul lui a fost apoi tranșat.

Crima a fost săvârșită de stidenta la Medicină, Carmen Șatran, împreună cu iubitul ei, Raul Sergiu Florea, iar conflictul ar fi pornit de la bani, după ce tânără a oferit servicii sexuale victimei, iar bărbatul a refuzat să plătească.

Cadavrul tranșat al unui bărbat a fost găsit într-o mașină parcată în fața unui cămin studențesc din Timișoara. Era vorba de liderul comunității etnicilor romi din zonă. Procurorii au scos la iveală faptul că acesta fusese omorât și tranșat de doi studenți în anul întâi de Medicină. Totul a pornit de la un anunț publicat de victimă. Unul dintre cei doi inculpați l-a contactat pe bărbat pentru a-i stabili o întâlnire cu iubita sa.

Aceștia s-au întâlnit în camera de cămin. Nu s-au înțeles cu privire la suma de bani pe care victima urma să i-o plătească inculpatei pentru prestațiile sexuale ale acesteia. Astfel, bărbatul a fost înjunghiat de 50 de ori cu un cuțit de vânătoare. Inițial, cei doi s-au acuzat reciproc de uciderea acestuia.

Din declarațiile celor doi, însă, a rezultat că împreună l-au tranșat și că fiecare a tăiat câte un picior al victimei, apoi l-au împachetat într-o geantă și în pungi. Ei au vrut să scape de cadavru, dar administratorul căminului i-a văzut în timp ce cărau valiza la mașină. „Am văzut picături de sânge și o fată speriată care tot își căuta prietenul. Băiatul trăgea cadavrul”, spunea administratorul.

Carmen Șatran trebuia să execute 5.387 de zile de închisoare pentru a putea fi pusă în discuție eliberarea sa condiționată, iar până în data de 9 septembrie 2021, când cazul său a fost analizat de comisie, tânăra a executat efectiv 4.422 de zile. Carmen Șatran a mai câştigat alte 540 de zile pe baza legii recursului compensatoriu, care le oferă zile de libertate deţinuţilor cazaţi în condiţii improprii, în timp ce alte 428 de zile le-a câștigat prin muncă în timpul detenției. Comisia de eliberări condiționate din Penitenciarul Gherla a reținut că tânăra nu a fost sancționată disciplinar pe timpul detenției, iar mai mult de atât – a câștigat mai multe recompense.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel