Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni. Puncte TARI: "La limita dintre viață și moarte"
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Ioan Coman, despre operatiile chirurgicale robotice
Ioan Coman, despre operatiile chirurgicale robotice
Conferențiar dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni a vorbit în cadrul emisiunii "Academia de Sănătate" de la DCNews despre adresabilitatea largă a unității spitalicești pe care o conduce și a enumerat punctele forte. Managerul a povestit că de multe ori se realizează aproape imposibilul pentru primirea unor pacienți, făcându-se practic diferența dintre viață si moarte, capacitatea maximă fiind atinsă de nenumărate ori. 

Conferențiar dr. Carmen Orban a vorbit despre domeniile în care Institutul Clinic Fundeni este unul de top la nivel național. 

"Reputația Institutul Clinic Fundeni în toată țara este în domeniul transplantologiei. Toată lumea știe că Institutul Clinic Fundeni este de top în transplant hepatic, transplant medular, transplant renal și de ce nu, și transplant de insule pancreatice. Institutul oferă o gamă foarte largă de servicii medicale, atât în domeniul gastroenterologiei, avem centru de excelență pe boală Crohn, pe toate bolile inflamatorii, pe hepatite, ciroze. Să nu uităm toate secțiile de hematologie, care acoperă toată paleta de de boli hematologice și hematooncologice. Avem două secții de neurologie unde abordăm aproape toată patologia posibilă și avem acum în plan să facem un centru stroke. Avem 2-3 secții de pediatrie, de oncopediatrie, oncohematopediatrie, unde cred că la nivel național suntem vestiți pentru toate bolile abordate în acel departament, unde tratăm, talasamii, hemofilii, leucemii. Avem un departament de transplant medular și la copii. Avem departament de dializă de copii. Cred că la toate bolile renale de copii stăm foarte bine. N-aș vrea să uităm nici secțiile de Medicală și Nefrologie care oferă servicii de înaltă performanță. De asemenea toate secțiile de Terapie Intensivă din Institutul Clinic Fundeni sunt de top la nivel național," a spus Carmen Orban la Academia de Sănătate.

La limita dintre viață și moarte 

Managerul spitalului spune că uneori se face imposibilul pentru a putea primi pacienți, pentru ei însemnând diferența dintre viață și moarte. 

"Adresabilitatea este mult peste nivelul de absorbție al spitalului. De multe ori suntem depășiți. Suntem la limita dintre viață și moarte. A nu admite un pacient înseamnă a nu-i oferi o șansă. Ca atare de multe ori facem imposibilul pentru a primi pacienți, deși capacitatea noastră este de mult depășită," a mai spus Carmen Orban.

Vezi răspunsul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel