Carmen Dan - Gabriela Firea. Chirieac: Este o înfrângere
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat votul moțiunii de cenzură împotriva ministrului Carmen Dan.

Moțiunea simplă a fost respinsă în Parlament cu 99 pentru, 149 împotrivă și 4 abțineri. Votul a fost unul electronic, astfel că va exista posibilitatea de a cunoaște cine a votat moțiunea. Cert este că moțiunea nu a trecut.

Întrebat dacă era de așteptat ca această moțiune să nu treacă, Bogdan Chirieac a răspuns categoric: ”Absolut.” Totodată, analistul politic a făcut și o observație-cheie, precizând că votul de azi poate fi interpretat și ca o înfrângere pentru Gabriela Firea.

„În mod rațional această moțiune nu trecea fiind că oameni raționali au văzut ceea ce s-a întâmplat pe 10 august. Nu poți să acuzi Jandarmeria și ministrul de Interne că s-au apărat în fața unor huligani. Repet, să nu existe nici cea mai mică confuzie, majoritatea celor aflați în piață erau oameni pașnici, problema însă o reprezintă mia de huligani care au vrut să ia cu asalt Guvernul. Acolo este problema, iar manifestația nu a fost asumată de nimeni, nu exista autorizație valabilă și multe alte încălcări ale legii.

Carmen Dan se conturează pe de o parte ca unul dintre cei mai puternici politicieni din cadrul actualului guvern Dăncilă. În același timp, pe undeva, este și o înfrângere pentru doamna Gabriela Firea, cea care în CEx a cerut practic demisia doamnei ministru Carmen Dan. Ceea ce înseamnă că demersurile sale nu au trecut printre parlamentari”, a precizat Bogdan Chirieac la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel