Carmen Brumă a spus ce alimente nu consumă aproape niciodată. Pe unele le consumă totuși la câteva luni
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Foto: Instagram Carmen Bruma
Foto: Instagram Carmen Bruma
Carmen Brumă a spus ce alimente nu consumă aproape niciodată.

Carmen Brumă a spus că sunt două categorii: alimentele de la care nu face eforturi să se abțină pentru că oricum nu îi plac și alimentele care îi plac, dar s-a autoeducat să le consume foarte rar.

Micii, cârnații, toba, șoriciul, caltaboșul, mezelurile, aripioarele și paneurile intră în categoria alimentelor care nu îi plac lui Carmen Brumă și, prin urmare, nici nu face eforturi să se abțină de la ele.

În schimb, când vine vorba de cașcaval, cartofi prăjiți, pizza cu brânză, burger, vin roșu sec cu brânză brie, salată de vinete cu maioneză, paste cu sos de brânză sau dulciuri, lucrurile se schimbă. Acestea îi plac, dar Carmen Brumă s-a autoeducat și le consumă foarte rar, la câteva luni. Cât despre dulciuri, pe acestea le mănâncă o dată pe săptămână.

VEZI ȘI: Carmen Brumă: Cum să ai proteină completă în Postul Paștelui. Aliment foarte ieftin, dar plin de beneficii. Ține de foame și patru ore

Carmen Brumă a venit cu o idee foarte simplă în Postul Paștelui.

Carmen Brumă a vorbit despre mazăre, un aliment minune în Postul Paștelui.

„Prefer mazărea cu sos de roșii pentru că sosul de roșii stimulează absorbția fierului care există în mazăre. E bine ca atunci când ținem post să combinăm sursele de proteine astfel încât să avem alimente cu proteine complete, de exemplu: trebuie să avem grijă, ca la majoritatea meselor, să avem o sursă de leguminoase, adică mazăre, fasole, linte sau năut, cu o sursă de cereale sau făinoase. Cum facem acest lucru? La masa aceasta cu mazăre și suc de roșii, la care adăugăm foarte multe legume, punem și o felie de pâine. Astfel avem proteină completă. Sau facem paste și adăugăm niște boabe de mazăre. Acestea sunt soluții foarte bine când vă pregătiți mâncarea pentru post”, a zis Carmen Brumă la Antena 1, în emisiunea Neatza de weekend.

Beneficiile pe care le are mazărea în Postul Paștelui

„Mazărea este foarte bună în post pentru că are foarte multe fibre, ține de foame, te satură și îți asigură energie pe o durată mai mare de timp. Dacă mănânci o farfurie de mazăre cu multe legume și asociezi și o felie de pâine, în mod normal, trei - patru ore, nu îți mai este foame. Și este foarte gustoasă! Puteți adăuga, la final, după ce ați făcut mazărea, puțină drojdie de bere inactivă. Are un gust ușor de parmezan”, a mai spus Carmen Brumă.

„Dacă înainte mâncai hamburger, iar acum îți iei hamburger vegetal nu este o alegere bună. Sau dacă înainte mâncai șnițel, iar acum îți iei din comerț șnițel de la semipreparate, nu este foarte indicat. Sunt o grămadă de alimente de acest fel pe care ar trebui să le evitați în post. La fel, de evitat sunt și supele instant. Fă-ți o supă acasă pentru că este foarte simplu”, a mai spus Carmen Brumă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel