Urmărește emisiunea live
Carlo Ancelotti este noul antrenor al lui Real Madrid
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Real Madrid
Facebook Real Madrid
Italianul Carlo Ancelotti este noul antrenor al celor de la Real Madrid. Acesta îi ia locul lui Zinedine Zidane, care a plecat miercurea trecută de la clubul madrilen. 

"Carlo Ancelotti va semna mâine, alături de președintele Florentino Perez. Ulterior, la ora locală 18:00, va apărea la o conferință de presă", a transmis Real Madrid.

Ancelotti este văzut de publicația As drept "planul de urgență", iar Marca scrie că italianul a fost luat în calcul după ce PSG a refuzat să renunțe la Mauricio Pochettino, iar Antonio Conte, liber de contract după plecarea de la Inter, ar fi avut pretenții mult prea mari, atât din punct de vedere al salariului, cât și al transferurilor solicitate, scrie Digisport.ro..

De ce a plecat Zinedine Zidane de la Real Madrid 

„În martie 2019, când am acceptat să mă întorc la Madrid ca antrenor, după o pauză de opt luni, a fost pentru că președintele Florentino Perez mi-a cerut-o, dar și pentru că fanii m-au rugat în fiecare zi. Când mă întâlneam cu voi pe stradă, simțeam susținerea și dorința de a mă vedea din nou la echipă.

(...) Acum am decis să spun și motivele demisiei. O să o fac, dar nu încerc să mă salvez și nici nu am obosit. În mai 2018 am plecat după doi ani și jumătate plini de victorii și trofee. Am simțit că echipa avea nevoie de un alt discurs pentru a rămâne în top. Astăzi, lucrurile sunt diferite”, a transmis Zinedine Zidane, în scrisoarea sa deschisă.

„Plec pentru că simt că clubul nu îmi mai oferă încrederea necesară, nu îmi mai oferă susținerea pentru a crea ceva grozav pe termen mediu sau lung. Știu fotbalul și știu cererile cluburilor  ca Real Madrid, așa că știu că dacă nu câștigi, trebuie să pleci. Însă, aici s-a uitat un lucru foarte important, s-a uitat ce trebuie să construiesc zi de zi, cum m-am înțeles cu jucătorii, cu cei 150 de participanți ai echipei.

Astăzi, durata de glorie a unui antrenor este de două sezoane, nu mai mult de-atât. Pentru a reuși mai mult, este nevoie de relații interpersonale, mai mult decât vani, mai mult decât faimă sau orice altceva. Trebuie să te îngrijești de aceste lucruri. De aceea m-a durut foarte tare când am citit presa după înfrângeri... că mă vor da afară dacă nu câștig următorul meci. M-a durut pentru că mesajele au fost lansate intenționat pe surse și au creat un climat negativ, au creat neînțelegeri și dubii”, a adăugat antrenorul francez.

Critici pentru jurnaliștii care au vorbit doar despre subiecte care aduc audiențe

„Vreau să folosesc această scrisoare să le trimit un mesaj jurnaliștilor. Am făcut sute de conferințe de presă și, din nefericire, foarte puțin am vorbit despre fotbal, în ciuda faptului că știți că iubesc fotbalul, sportul care ne unește. Chiar și așa, fără să vreau să dau lecții, mi-ar fi plăcut să fie întrebări care nu aveau scop doar controversele, mi-ar fi plăcut să vorbim despre minge și jucători. Să nu uităm, trebuie să ne îngrijim de fotbal”, a conchis Zidane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel