Data publicării:

Carl Lewis îl critică pe preşedintele Donald Trump

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Legendarul atlet american Carl Lewis l-a criticat pe preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, pe care l-a catalogat drept "rasist" şi "misogin", luni la Lima, unde fostul sportiv a fost invitat să asiste la Jocurile Panamericane 2019, informează AFP.

"Avem un preşedinte care este un rasist şi un misogin, care nu apreciază pe nimeni cu excepţia sa", a declarat multiplul campion olimpic, chestionat în legătură cu egalitatea de gen în sport.

"Desigur că sunt în favoarea egalităţii salariale în sport. Mama mea a fost o pionieră, părinţii mei au fost profesori şi m-au învăţat că toată lumea merită să aibă aceleaşi oportunităţi", a adăugat Lewis, care are în palmares nouă medalii olimpice de aur.

Aceste critici vin într-un moment în care Trump se confruntă cu noi acuzaţii de rasism, după l-a atacat verbal pe un deputat de culoare din circumscripţia Baltimore - un loc "dezgustător, infestat cu şobolani" -, şi pe pastorul Al Sharpton, o figură a mişcării de apărare a drepturilor cetăţenilor de culoare - un "escroc" care "îi urăşte pe albi şi pe poliţişti", în opina liderului de la Casa Albă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel