Care sunt senatorii care aduc mai puțini bani în casă decât soțiile lor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Mai mulţi senatori au venituri din salarii sau din activităţi independente mai mici decât cele ale soţiilor lor, care contribuie de cele mai multe ori substanţial la bugetul familiei.

Teodor Atanasiu menţionează în declaraţia sa de avere că în anul fiscal anterior a realizat venituri de aproximativ 53.000 lei, reprezentând indemnizaţia de deputat şi cea de senator, mai puţin de jumătate din banii pe care i-a adus în casă soţia sa, Laura Atanasiu. Fără a se preciza care este activitatea soţiei sale, senatorul menţionează doar că aceasta a realizat "venituri de natură salarială" de aproape 110.000 lei în anul fiscal anterior, scrie Mediafax.

Marin Burlea a obţinut venituri totale din salarii în anul fiscal care s-a încheiat de aproximativ 189.000 lei - profesor la UMF "Gr.T. Popa" Iaşi (aproape 98.000 lei), şef secţie şi manager la Spitalul de copii "Sf. Maria" (peste 85.000 lei) şi medic la SC Helicomed (circa 6.000 lei). În declaraţia sa de avere acesta menţionează că a încasat în total 2.153 lei, indemnizaţie de la Senat.

La această sumă se adaugă veniturile din salarii obţinute de soţia sa, Georgeta Burlea, de circa 90.000 lei ca profesor logoped la Centrul logopedic – CJRAF (aproximativ 31.000 lei), şef lucrări şi "integrare" la UMF "Gr. T. Popa" Iaşi (peste 12.000 lei) şi ca manager de proiect la Asociaţia "Helicomed" (peste 47.000 lei).

Marin Burlea a încasat în anul fiscal care s-a încheiat peste 17.000 lei pentru drepturi de autor de la SC Versa Plus Media, Societatea Română de Pedriatie, Sc. Pfiezer România, SC Antibiotice SA şi Editura Polirom.

Parlamentarul a mai primit de la SC Astra Zeneca Pharma 3.000 pentru susţinerea de prezentări, de la SC Grup Advertising aproape 5.000 lei pentru prezentări şi articole, de la Colegiul Medicilor aproape 400 lei şi de la SC Danone Baby Nutrition, ca speaker la "Şcoala de vară", peste 22.0000 lei. Parlamentarul a mai primit 21.708 lei, pentru "activitate formare specialişti", de la SC Milupa SRL.

Soţia a contribuit, de asemenea, la bugetul familiei, din activităţi independente, cu aproape 120.000 lei de la CI. Logopedie G Burlea şi peste 700 lei de la Editura Polirom.

Senatorul mai declară venituri totale din chirii de 12.000 lei, primiţi de la SC Venera Stylle.

VEZI ȘI: Alegeri parlamentare 2012. Vezi aici lista noilor senatori şi deputaţi

Mircea Dobra a însumat în anul fiscal încheiat venituri totale de circa 19.000 lei, reprezentând indemnizaţiile de deputat şi senator şi bani primiţi de la Colegiul Tehnic Infoel Bistriţa şi Universitatea Babeş Bolyai. La acestea s-a adăugat o bursă POSDRU de 40.000 lei pentru cercetare postdoctorală la Universitatea Babeş Bolyai.

Soţia sa, Mihaela Dobra, a avut în anul fiscal precedent venituri de peste 33.000 lei, de la Primăria Municipiului Bistriţa şi Instituţia Prefectului Bistriţa.

În plus, ea a primit în aceeaşi perioadă aproape 7.500 lei reprezentând "indemnizaţie alegeri" de la Primăria Municipiului Bistriţa, Instituţia Prefectului Bistriţa Năsăud şi de la Consiliul Judeţean Bistriţa.

Corneliu Dobrițoiu a avut venituri de circa 56.000 lei (pensie, indemnizaţia de ministru al apărării, indemnizaţia de senator) în timp ce în aceeaşi perioadă soţia sa, Viorica Dobriţoiu, a câştigat aproape dublu, respectiv 107.394 lei, ca manager general la SC TMS RO.

Iulian Dumitrescu - salariile însumate de la Zalex Construction SRL şi Bucegi Management SRL de circa 10.800 lei şi indemnizaţia de senator de 1.809 lei. În acelaşi timp, Alexandra Paula Dumitrescu, soţia sa, a obţinut salarii de peste 67.000 lei, de la Raiffeisen Leasing IFN SA.

Iulian Dumitrescu mai menţionează în declaraţia de avere un credit contractat în 2008 şi scadent în 2036 de peste 200.000 euro şi că s-a împrumutat aproape 60.000 lei, în 2012, la o persoană fizică, Dan Dunăreanu, bani pe care trebuie să îi restituie până în 2017.

Viorel Grigoraş a câştigat, la rândul său, mai puţin decât soţia sa, Gabriela Grigoraş, deşi şi-a completat veniturile din indemnizaţia de senator de 2.153 lei cu suma de 84.000 de lei, dividende de la SC RVG SPEED SRL din Botoşani. Soţia sa figurează cu venituri din activităţi independente de aproape 90.000 lei, pe care le-a obţinut ca medic primar la Cabinetul medical asociat Duomed din Localitatea Cristeşti (Botoşani).

Cei doi au în proprietate trei apartamente, două dobândite prin vânzare-cumpărare, unul în Constanţa şi unul în Iaşi, şi unul în Botoşani, care i-a fost donat fiului său, Radu Grigoraş. Familia Grigoraş mai are trei maşini, două ale soţiei - Hyundai Santa Fe (2007) şi Lada Niva (1989) - şi una a fiului, Radu Grigoraş, o Dacia Logan, fabricată în 2009, care i-a fost donată.

Sorin Ilieşiu a câștigat circa 2.000 lei ca senator, peste 30.000 lei din activitate universitară didactică la Universitatea Naţională de Artă Tetrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" - sunt, de asemenea, inferioare celor realizate de soţia sa, Adriana Mihaela Ilieşiu, care a obţinut circa 40.000 de lei din activitate didactică şi cercetare la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti şi peste 17.000 lei din activitate medicală la Spitalul Clinic "Th. Burghele" Bucureşti.

Senatorul şi-a completat veniturile cu circa 23.800 de lei din consiliere pentru Fundaţia Academică Civică, din activitate didactică la Asciaţia Procasandra, ca membru în juriul premiilor APTR de la Centrul de proiecte culturale ale municipiului Bucureşti – ARCUB, cea mai mare sumă, peste 21.000 de lei, reprezentând drepturi de proprietate intelectuală obţinute de la SC Video Dialog SRL Bucureşti (venituri din activităţi independente).

La rândul său, soţia sa a cumulat din astfel de activităţi aproape 19.000 de lei, reprezentând prestări servicii în domeniul medical pentru SC Astra Zeneca Pharma SRL şi Boehringer Ingelheim RCV GMBH. În plus, aceasta a realizat şi venituri din alte surse, respectiv dividende, în valoare de aproape 38.000 lei, de la SC Cabinet de medicină internă şi cardiologie SRL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel