Care sunt privirile cuceritoare ale Hollywood-ului de altădată
Data publicării:
Autor: Badoiu Raluca
WhatsApp

În istoria Hollywood-ului sunt multe staruri celebre pentru activitatea cinematografică, viața personală sau șarmul lor. Pentru ultima categorie s-a alcătuit un top de către 1. Anthony Quinn. A fost fascinația forței vitale masculine. Născut în Mexic în 1915, a murit în 2001 la 86 de ani din cauza unui cancer la gât. În ciuda a peste 150 titluri în care Quinn a apărut, alegerea indubitabilă rămâne ecranizarea romanului lui Nikos Kazantzakis din 1964, "Zorba the Greek", un film ce va rămâne pentru totdeauna în istoria cinematografiei.  Quinn a primit 2 premii Oscar pentru roluri secundare și alte 2 nominalizări pentru roluri principale.

2. James Dean. Impulsivul carismatic cu privire cetoasă al Hollywood-ului. Născut în 1931, a decedat la doar 24 de ani într-un accident de mașină.  James Dean n-a avut decât 3 roluri principale în lungmetraje, în "East of Eden", "Rebel Without a Cause" – filmul care a marcat o generație și "Giant". James Dean a primit  2 nominalizări la Oscar.

3. Clark Gable. Cuceritorul etern din cetatea filmului. Născut în 1901, a decedat la 59 de ani în 1960 din cauza unei tromboze coronariene. A jucat în inegalabilul "Gone with the Wind", câștigătorul a nu mai puțin de 8 premii Oscar și a unor încasări totale aproximate la 400 de milioane de dolari în toată lumea. Clark Gable are 1 Oscar pentru "It Happened One Night"(1934) și alte 2 nominalizări.

4. Peter O’Toole. Irlandezul cu atitudine, voce și ochi pătrunzători. Nascut în 1932, are și astăzi filme în pre și postproducție. Se știe bine că pelicula "Lawrence of Arabia" l-a transformat pe Peter O’Toole într-un superstar. A primit 8 nominalizări la Oscar plus un Oscar onorific pentru toată cariera.

5. Paul Newman. Cei mai faimosi ochi albaștri din istoria cinematografiei. Născut în 1925, a încetat din viață în 2008 din cauza cancerului la plămâni. Imposibil de ales între dueturile sale cu Robert Redford western-ul "Butch Cassidy and Sundance Kid" (1969) și comedia cu escroci "The Sting" (1973). A primit 9 nominalizări la Oscar, 1 premiu Oscar pentru "The Color of Money", plus un Oscar onorific.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel