Care sunt cele trei insule pe care grecii le consideră cele mai accesibile pentru turiști. Una este mai puțin cunoscută de români, dar este dintre cele mai bogate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto pexels ilustrativ
foto pexels ilustrativ
Grecii au făcut lista celor mai accesibile insule pentru turiști.

Cu cele 227 de insule ale sale și unele dintre cele mai limpezi ape din Marea Mediterană, Grecia va deveni și mai populară în această vară datorită creșterii zborurilor directe din Statele Unite, notează presa elenă. 

Pentru călătorii care caută destinații la prețuri accesibile fără a face compromisuri, trei insule grecești impresionante se remarcă ca fiind cele mai accesibile în această vară: Lefkada, Thassos și Kalymnos. 

Lefkada oferă o alternativă mai accesibilă la insulele populare, dar mai scumpe, Corfu și Zakynthos. Este cunoscută pentru plajele sale impresionante cu nisip alb, care amintesc de Maldive, precum plaja Porto Katsiki, care este una dintre cele mai impresionante. Aceasta rivalizează în frumusețe cu celebra plajă Navagio din Zakynthos. Sejurul de o săptămână în Lefkada este incredibil de prietenos cu bugetul, costând aproximativ 1.156 EUR de persoană. Acest preț include cazarea, zborurile și transferurile. 

Cu o comunitate primitoare de 13.000 de localnici, Thassos este renumit pentru vinul său unic cu miros de mere, pentru marmura abundentă folosită în templele antice grecești și pentru satele sale amplasate în dealuri înverzite. Insula este accesibilă doar cu feribotul, iar cel mai apropiat aeroport internațional important este la 152 de kilometri. O săptămână întreagă în Thassos costă în jur de 1.066 de euro.

Potrivit sondajelor recente, Kalymnos este oficial cea mai ieftină insulă turistică din Grecia. Este o comoară din Marea Egee situată între Kos și Leros. În ciuda profilului său scăzut în rândul turiștilor, Kalymnos este una dintre cele mai bogate insule ale Greciei, datorită industriei sale înfloritoare a bureților și a PIB-ului ridicat pe cap de locuitor. Kalymnos este accesibil doar cu barca, de obicei din insula Kos. Costul total pentru un sejur săptămânal este de doar 1.047 EUR. Acest lucru face din Kalymnos o destinație imbatabilă pentru călătorii cu buget redus care caută viața autentică pe insula grecească, arată GreekCityTimes

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel