Care sunt cele mai sigure maşini la viteze de autostradă. Tesla a picat testul
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa foto: Scopio
Sursa foto: Scopio
Un nou tip de testare Euro NCAP îi pune în alertă pe producătorii de automobile. Organizația testează acum sistemele de asistență la viteze de autostradă. Tesla Model 3 tocmai a picat testul.

Euro NCAP consideră că cele mai bune sisteme de siguranță la viteze mari sunt cele care oferă o combinație între implicarea șoferului și asistența pe care o oferă acestea. Zece modele au fost deja testate. Acestea sunt Audi Q8, BMW Seria 3, Mercedes-Benz GLE, Volvo V60, Volkswagen Passat, Peugeot 2008, Nissan Juke, Ford Kuga, Renault Clio și Tesla Model 3.

Modul în care acestea s-au comportat în cadrul noului tip de testare a fost notat cu Entry (De bază), Moderate (Mediocru), Good (Bine) și Very Good (Foarte bine).

Singurele modele care au obținut Foarte bine au fost cele germane premium: Q8 de la Audi, GLE de la Mercedes-Benz și Seria 3 de la BMW.

Surprinzător, Tesla Model 3, echipat cu sistemul Autopilot, a fost notată doar cu calificativul Mediocru. Motivul este faptul că sistemul de rulare semi-autonomă nu menține șoferul implicat în rulare, scrie promotor.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel