Topul alimentelor cu cele mai multe calorii. Ești sigur că le cunoști cu adevărat?
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Topul alimentelor cu cele mai multe calorii. Ești sigur că le cunoști cu adevărat. Sursa foto: freepik.com
Topul alimentelor cu cele mai multe calorii. Ești sigur că le cunoști cu adevărat. Sursa foto: freepik.com
Ești la dietă și vrei să știi câte calorii conțin alimentele pe care le consumi? Unele pot avea cu adevărat un aport caloric ridicat, așa că e bine să știi ce pui pe masă.

Ești la dietă și vrei să știi câte calorii conțin alimentele pe care le consumi? Unele pot avea cu  adevărat un aport caloric ridicat, așa că e bine să știi ce pui pe masă. Când ești la dietă, uneori, faci greșeli fără să-ți dai seama.

Dacă vrei să slăbești, trebuie să știi numărul caloriilor conținute de alimentele pe carele consumi. Unele alimente au un aport caloric ridicat și din cauza unor adaosuri sau condimente. Am alcătuit un clasament al celor mai calorice 5 alimente, pe care le pui pe masă.

Cea mai bună băutură de primăvară: acest decoct întărește vasele de sânge și te umple de energie

Pe locul cinci se clasează brânzeturile. Aceste alimente sunt adesea servite ca aperitiv. Dar este greșit, deoarece, făcând acest lucru, adaugi fără să știi calorii în mesele tale. Mai ales dacă vorbim despre brânzeturi învechite, care conțin puțină apă și  multe grăsimi, proteine ​​și colesterol. O sută de grame de astfel de brânză conține  400 de calorii.

Pe locul se situează nucile și fructele uscate. Nucile, nucile de pin, migdalele, nucile de caju și alunele sunt bogate în vitamine, minerale și proteine, ​​dar și în grăsimi. Ai grijă, așadar, când le  consumi ca gustare! 100 grame de fructe uscate conțin 600 de calorii.

Mănâncă sfeclă roșie de două ori pe zi: vei fi surprins să afli adevărul

Pe locul trei în clasamentul alimentelor cu cele mai multe calorii se situează semințele de in, semințele de floarea soarelui sau semințele de dovleac. Acestea conțin o mulțime de grăsimi nesaturate și au o valoare calorică ridicată.

Pe locul doi în clasamentul nostru se regăsește nucă de cocos. Nu trebuie să abuzezi de nuca de cocos, deoarece este foarte calorică și o singură felie are 160 de calorii.

Iată care sunt cele mai calorice patru alimente pe care le poți pune pe masă. Acum îți dezvăluim  alimentul care s-a clasat pe locul întâi.  

Vorbim despre uleiul de măsline extravirgin. Considerat un aliment sănătos, uleiul de măsline este cel mai caloric. Ai grijă să-l consumi moderat, deoarece excesul său poate crește densitatea energetică a dietei. O  lingură de 10 grame de ulei de măsline are 90 de calorii. Doza zilnică de ulei de măsline nu trebuie să depășească 3 linguri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel