Care sunt cei mai vechi super-eroi?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Editor Team
WhatsApp
De aproape un secol, super-eroii aduc distracția în viețile noastre. 

Personaje ca Superman și Batman au marcat industria cinematografică și sunt prezente în sute de jocuri. Însă primul super-erou din istorie este The Phantom. 1936 este anul în care a fost creat primul super-erou. Despre cinci dintre cei mai vechi super-eroi vei descoperi mai multe în acest articol, în ordine cronologică de la apariție.

The Phantom

Guinness World Records consemnează faptul că The Phantom este cel mai vechi super-erou din istorie. El a apărut prima dată pe 17 februarie 1936 într-o revistă de benzi desenate. Creatorul său este Lee Falk, care a descris personajul într-un costum violet și o mască. Abilitatea sa era de a fi o fantomă care nu putea fi depistată. The Phantom este considerat inclusiv o sursă de inspirație pentru super-eroi ca Batman, Green Lantern și Green Arrow. Chiar dacă în zilele noastre nu mai este așa de prezent, el a fost și sursă de inspirație pentru documentare, jocuri video și filme de televiziune.

Superman

A apărut în 1938 odată cu lansarea revistei Action Comics. Față de predecesorul său, el avea și puteri speciale. În momentul apariției, viteza sa era incredibilă și putea să întreacă un tren rapid sau să sară de pe o clădire pe alta. Odată cu trecerea timpului, arsenalul său de puteri s-a îmbunătățit considerabil, iar popularitatea sa rămâne la cote înalte. Nu mai departe de anul 2021, o bandă desenată în care și-a făcut prima apariție Superman s-a vândut cu 3,25 milioane dolari.

Superman este și în zilele noastre unul dintre cei mai cunoscuți super-eroi, dovadă stând zecile de filme, dintre care s-au remarcat Superman (1978), Justice League (2017) și Man of Steel (2013). De remarcat și apariția sa în jocuri de casino online. Unul dintre cele mai apreciate titluri este video slotul Batman v Superman: Dawn of Justice, care a avut ca sursă de inspirație filmul cu același nume. Jocul a apărut în 2018 sub semnătura celor de la Playtech și conține și alte personaje cunoscute ca Batman, Doomsday și Wonder Woman.

Batman

Batman figurează ca al treilea cel mai vechi super-erou din istorie, potrivit datelor publicate de Guinness World Records. Și-a făcut debutul în revista Detective Comics de pe 30 martie 1939, fiind realizat de Bob Kane și Bill Finger. În scurt timp a devenit unul dintre cei mai apreciați super-eroi din istorie. Zecile de filme și seriale sunt cea mai bună dovadă în acest sens. Constant apar producții noi, iar actori importanți au intrat în pielea lui Batman. După părerea multora, cel mai bun film cu Batman este The Dark Knight, care a fost inclus și în topul celor mai bune producții cinematografice din istorie.

Captain Marvel

Debutul lui Captain Marvel s-a produs în februarie 1940, în revista Whiz Comics. În anii '40 era cel mai popular super-erou al acelor vremuri, inclusiv peste Superman și Batman. O altă denumire sub care mai este cunoscut este "Shazam". Apariția sa a născut și dispute, deoarece DC Comics a susținut că Marvel este doar o copie a lui Superman. Publicarea revistelor cu Captain Marvel a fost oprită în 1953, dar a fost reluată câțiva ani mai târziu, după ce s-au rezolvat problemele legate de drepturi de autor.

The Comet

Un super-erou care nu a avut o viață prea lungă. El a fost creat în 1940, însă în iulie 1941 a fost "ucis". Echipa de producție a dorit la acel moment să-l introducă în scenă pe fratele său, eroul barbar The Hangman. S-a încercat readucerea sa la viață în anii '60, însă nu a avut mare succes. Au mai existat și alte tentative în anii '90, până când DC Comics a preluat drepturile acestui personaj. Totuși, popularitatea sa nu este foarte mare, fiind departe de Superman ori Batman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel