Data publicării:

Care sunt cauzele acneei și ce tratament se poate folosi. Specialiștii vin cu răspunsul

Autor: DCNews Team | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Dr. Anca Cobzariu, medic specialist dermatolog și doctor în științe medicale, a vorbit despre acnee în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani, de la Antena 1.

Acneea este o afecțiune inflamatorie a pielii care se manifestă prin apariția comedoanelor, puncte albe sau negre, a coșurilor propriu-zise, iar în unele cazuri mai severe, apariția nodulilor sau chisturilor (leziuni profunde care pot fi dureroase) care lasă cicatrici post-acneice.

Având un impact emoțional asupra celor care sunt afectați de acnee, este foarte neplăcut să te confrunți și nici nu știm ce trebuie să făcut. La apariția primelor semne de acnee, pacientul trebuie să se prezinte la medicul dermatolog care îl va îndruma și ajuta cu diferite tratamente, creme, geluri sau chiar tratament medicamentos în urma unor analize. Acneea este o afecțiune care va fi multidisciplinar investigată și condusă către tratamentul optim.

Nu există tratament miraculos sau universal valabil. Tratamentul este complex și este personalizat, ținându-se cont de vârsta pacientului, de afecțiuni asociate unde este cazul, de tipul acneei și gradul de severitate.

Unul dintre factorii agravanți pot fi chiar produsele cosmetice care vor acoperi porii și pielea nu va putea respira, cremele care sunt grase, pe bază de uleiuri. Pacientul care este predispus acneei nu are voie să folosească astfel de produse.

Medicul afirmă că: ”noi suntem o echipă, medic-pacient, și venim în sprijinul lor, pentru că afectarea afectarea psihologică, emoțională, socială este foarte importantă la acești pacienți. Adolescentul tinde să devină din ce în ce mai retras, iar adultul din ce în ce mai neîncrezător. De aici până la afectarea tuturor planurilor vieții mai e un singur pas.”

Concluzionând, specialistul atrage atenția asupra alimentației care este foarte importantă: ”aș recomanda pacienților să evite alimentele cu indexul glicemic ridicat (alimentele pe bază de zahăr: ciocolată, dulciuri, înghețată, unele fructe), alimentele pe bază de carbohidrați (pâine, paste făinoase, produse de patiserie), să evite grăsimile saturate (fast-food sau prăjeli). ”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel