Care este țara în care se parchează greșit
Data publicării:
Autor: Roman Iuliana
WhatsApp

Ţara în care nu se respectă legislaţia rutieră când vine vorba de parcări e pe departe  a fi România.  Şoferii din Kazahstan au obiceiuri de parcare foarte ciudate, aceştia alegând să lase maşinile în cele mai neobişnuite, şi bineînţeles, neregulamentare locuri.

Şoferi care îşi parchează maşinile în aşa fel încât mai mult încurcă traficul există în întreaga lume, însă Kazahstan pare să fie campioană la acest aspect. Un amator a creat chiar şi un site unde a postat imagini cu maşini parcate neregulamentar, care se bucură de un real succes.

Pe site sunt postate peste 1.500 de fotografii, iar numărul acestora creşte rapid.Fotografiile ilustrează  maşini parcate în mijlocul drumului, în ronduri de flori sau pe treceri de pietoni. Se poate vedea chiar şi o limuzină parcată între alte maşini, care însă blochează o întreagă bandă de circulaţie.

Pagina de internet a devenit atât de populară încât poliţia din oraş s-a oferit să verifice fotografiile şi să-i amendeze pe şoferii care au parcat neregulamentar. O idee mai bună ar fi aceea de a ieși pe străzile patriei, unde vor găsi mult mai mulți șoferi neglijenți.

În România, şoferii care

Cele mai multe cazuri de ridicări de maşini ţin de nerespectarea următoarelor interdicţii:

- staţionarea la mai puţin de 25 m înainte şi după trecerea de pietoni

- staţionarea pe trotuar, în cazul în care nu se asigură spaţiu de cel puţin 1 m pentru circulaţia pietonilor.- staţionarea în staţiile mijloacelor de transport public de persoane, precum şi la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel