Care este diferența dintre hotel, hostel și motel. Trebuie să știi atunci când pleci în concediu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Tu știi care este diferența dintre hotel, hostel și motel? Iată ce trebuie să știi când îți cauți cazare pentru un city break sau o vacanță binemeritată.

Hotelul este amenajat într-o clădire sau un corp de clădire și are minimum 10 camere, simple și duble, scrie nextblog.info. Un hotel ar trebui să asigure o serie de prestări servicii specifice, să dispună de recepție și de spații de alimentație în circuit.

Un hostel este o unitate de cazare pentru turiștii cu buget restrâns, având dormitoare și băi comune. Cazarea se face în dormitoare comune cu mai multe paturi simple sau paturi etajate, cu plata per pat ocupat. Un hostel poate avea camere de 4,6,8, sau mai multe persoane. Clienții au posibilitatea să-și gătească și păstreze hrana în bucătării comune, complet echipate. Au acces la mașini de spălat și uscat rufe, internet, recepție 24h, activități de socializare şi autogospodărire. 

Preţul pentru un pat la un hostel este cuprins între 10 şi 20 de euro, în mai toate capitalele europene, potrivit ecomunicate.ro. Lucru pe care nu îl vei găsi într-un hotel. În acest caz, prețul este mult mai mare, fiind influenţat de numărul de stele și poziţionarea acestuia. Întotdeauna poziţionarea centrală a unui hotel va face ca preţul pentru cameră să fie mai mare cu 10%-20% faţă de o cameră la un hotel departe de centru.

Motelul este o unitate hotelieră situată în afara localităților sau în apropierea arterelor principale. Este un tip de hotel care constă de obicei dintr-o singură clădire, fără etaj, cu camere de oaspeți înșiruite sau, în loc de clădire, o serie de mici căsuțe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel