Care este diferența dintre cardul de credit și cardul de debit. Mulți le confundă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Care este diferența dintre cardul de credit și cardul de debit. Tu știi care este diferența dintre un card de credit și un card de debit? Există persoane care le confundă. Iată ce trebuie să știi.

Care este diferența dintre cardul de credit și cardul de debit. Pe cardul de debit ţii banii tăi, adică salariul, pensia, economiile. Alimentarea este făcută de către angajatori, alte persoane sau instituţii de la care urmează să se încaseze sume de bani. Alimentarea cardurilor de debit cu anumite sume de bani este oricând posibilă la orice agenţie sau sucursală.

Care este diferența dintre cardul de credit și cardul de debit. Cardul de credit („cardul de cumpărături") e un împrumut oferit de instituţiile de credit, cu dobândă destul de mare. Sumele sunt obţinute exclusiv pe baza calculelor şi analizelor băncii în funcţie de venitul şi bonitatea solicitantului.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă nu-ți închizi cardul pe care nu-l mai folosești. Poți avea surprize

Care este diferența dintre cardul de credit și cardul de debit. Un avantaj important al cardurilor de credit îl reprezintă posibilitatea de rambursare a sumei utilizate într-o perioadă mai îndelungată. Astfel, doar o parte relativ mică din suma cheltuită trebuie restituită lunar (de regulă, între 3% şi 10%), scrie capital.ro.

Care este diferența dintre cardul de credit și cardul de debit. Utilizat corespunzător, costul cardului de credit este mult mai mic decât al altor surse de finanţare individuale prin credit. Însă, dacă este folosit necorespuzator, cardul de credit scoate la iveală dobânzi exorbitante şi comisioane foarte mari.

Vezi și: Cum ÎNCHIZI un CARD bancar. Ce ai de făcut - PAȘII

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel