Data publicării:

Care e principala cauză a cancerului de piele. Ioan Lascăr: Acum operez săptămânal

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Care e principala cauză a cancerului de piele. Ioan Lascăr - Acum operez săptămânal
Care e principala cauză a cancerului de piele. Ioan Lascăr - Acum operez săptămânal
Cancerul de piele a căpătat proporții mari. Medicul Ioan Lascăr ne-a explicat care este principala cauză a cancerului de piele.

Deși nu este atât de mediatizat și nu se vorbește prea mult despre el, cancerul de piele este o afecțiune cu care se confruntă o mulțime de pacienți.

Cancerul de piele este creșterea necontrolată a celulelor anormale din epidermă, stratul cel mai exterior al pielii, cauzată de leziuni ale ADN-ului nereparate care declanșează mutații. Aceste mutații determină celulele pielii să se înmulțească rapid și să formeze tumori maligne, scrie DC Medical.

Ce este Barocamera. Ioan Lascăr, dezvăluiri despre dosarul deschis după Colectiv: E vorba de o bombă cu oxigen. Vă spun clar că nu s-a instalat niciodată! Nu trebuia eu să obțin avizele, ci spitalul

Principalele tipuri de cancer de piele sunt:

- carcinomul bazocelular (BCC)

- carcinomul cu celule scuamoase (SCC)

- melanomul 

- carcinomul cu celule Merkel (MCC).

Acad. prof. emerit dr. Ioan Lascăr, posesor al unui doctorat în științe medicale, Doctor „Honoris Causa", șef clinică Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă de la Spitalul de Urgență Floreasca din București ne-a vorbit despre cancerul de piele pe care-l tratează în prezent, dar și despre cauza pentru care numărul cazurilor a crescut foarte mult în ultimii ani.

Citește mai multe pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel