Care e diferența de vârstă ideală în cuplu. De ce bărbații de peste 45 se uită la femei mai tinere. ”Criza vârstei a doua”
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Care sunt explicațiile crizei vârstei a doua și de ce au bărbații trecuți de 45 de ani succes la femeile mult mai tinere?

„Criza vârstei a doua” a fost considerată de mulți o scuză pentru un comportament impulsiv care a dus, poate, la destrămarea familiilor ce păstrau o aparență în fața societății. Apare la persoanele de peste 45 de ani, iar una dintre explicațiile oferite, în exclusivitate pentru DCMedical, de psihologul Radu Leca are legătură și cu faptul că în ultimii ani bărbații acordă o mult mai mare atenție aspectului fizic.

În ceea ce privește privește prevenția în astfel de cazuri, psihologul susține că nu există prevenție, ci doar acceptare.

„Există noțiunea de acceptare personală a evenimentelor prin care subiectul trece, că datorită tipurilor de decizii modest cognitive pe care acesta le are trebuie să se împământenească ideea de acceptare a lor. Am fost îndeajuns de hormonal, încât să îmi iau decizii greșite. Și eu accept asta.

Ulterior, există partea secundară a noțiunii de acceptare, care ține de ceea ce se vede în interiorul tău pe parte de imagine de sine. Singura persoană care poate vedea imaginea de sine corect ești tu, atât timp cât mergi la cursuri de dezvoltare personală. Altfel, te vei baza pe ceea ce alții văd în tine”, a explicat psihologul Radu Leca pentru DC Medical.

Continuarea materialului, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel