Care a fost prima reacție a lui Zelenski după ce a aflat că UE a aprobat reducerea importului de petrol rusesc
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski a declarat că a durat prea mult timp pentru a se ajunge la un acord asupra noilor sancţiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei, subliniind că ultimul pachet a fost introdus în urmă cu aproape două luni.

Într-un discurs adresat poporului ucrainean, el a declarat că îi este recunoscător lui Charles Michel, preşedintele Consiliului European, pentru că "a încercat să găsească compromisurile necesare" pentru a face posibile aceste măsuri, conform Sky News.

"Rusia trebuie să simtă un preţ mult mai mare pentru agresiunea sa", a spus el. "Punctul cheie este, bineînţeles, petrolul. Cred că, în orice caz, Europa va trebui să renunţe la petrolul rusesc şi la produsele petroliere" a declarat Zelenski.

"Pentru că este vorba despre independenţa europenilor înşişi faţă de armele energetice ruseşti. Şi cu cât mai repede se va întâmpla acest lucru, cu cât mai completă va fi renunţarea la petrolul rusesc, cu atât mai mare va fi beneficiul pentru Europa însăşi, în cele din urmă" a conchis preşedintele Ucrainei.

Zelenski l-ar fi criticat pe Conor McGregor pentru laudele fostului campion UFC la adresa lui Putin

Se pare că președintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, l-a criticat pe Conor McGregor din cauza laudelor fostului campion UFC la adresa președintelui Rusiei, Vladimir Putin, realizate în urmă cu patru ani, potrivit Irish Independent.

În timpul unei întâlniri de 45 de minute la Kiev, în weekend, politicienii irlandezi Sean O Fearghail și Mark Daly s-au întâlnit cu președintele Zelensky pentru a discuta despre oferta Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană și sprijinul irlandez pentru Ucraina, în cadrul invaziei.

Daly a declarat pentru The Independent că președintele Ucrainei a simțit că McGregor, al cărui fan a fost cândva, nu a „sprijinit Ucraina”, din cauza laudelor sale anterioare aduse lui Putin.

În 2018, McGregor a fost văzut într-un videoclip dând mâna și îmbrățișându-l pe Putin, la finala Cupei Mondiale, de pe stadionul Luzhniki din Moscova.

Într-o postare pe Instagram, care pare să fi fost eliminată de atunci de pe platformă, McGregor a spus că a fost invitat de Putin la eveniment. În textul postării, McGregor a scris despre Putin: „Acest om este unul dintre cei mai mari lideri ai timpurilor noastre și am fost onorat să particip alături de el la un astfel de eveniment marcant”.

The Independent a raportat că purtătorul de cuvânt al lui McGregor a spus că fotografia a fost realizată „cu ani în urmă” și că luptătorul „face frecvent fotografii cu gazdele evenimentului”.

În ceea ce privește comentariul lui Zelenski, Daly a spus pentru Independent: „Acest om conduce un război, dar știe ce se întâmplă în întreaga lume, inclusiv în Irlanda”.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie și, în lunile care au urmat, peste 12 milioane de persoane au fost strămutate, după ce mai multe orașe au fost bombardate. Peste 3.000 de civili au fost uciși acolo, potrivit ONU.

Între timp, McGregor continuă să-și revină după o fractură de picior pe care a suferit-o în primul tur al celei de-a doua înfrângeri consecutive la UFC 264, cu Dustin Poirier, în 2021.

Se zvonea că sportivul, în vârstă de 33 de ani, va fi cap de afiș la International Fight Week, în iulie, dar revenirea sa a fost amânată până la sfârșitul acestui an, potrivit șefului UFC, Dana White.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel