Cardioskin, tricoul-ekg, lansat în acest an de Servier
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cel mai creativ centru mondial de cercetare, grupul francez Servier, a anunțat pentru 2017 o revoluție în cardiologie. Lansarea se înscrie în strategia grupului de a lansa parteneriate cu firme de înaltă tehnologie pentru tratarea bolilor grave cu soluții inovatoare.

 
Astfel, în acest an, va fi lansat Cardioskin, un tricou conectat la inimă, care permite detectarea detectarea rapidă și facilă a tulburărilor de ritm cardiac. Tricoul-ekg este o piesă de îmbrăcăminte dotată cu senzori inteligenți, care înregistrează ritmul cardiac permițând detectarea problemelor apărute în situații normale de viață, nu doar în cabinetul medicului. Dispozitivul nu are limitări legate de dispunerea electrozilor pe piele și nici de durata de înregistrare. 

Insuficiența cardică, rată de deces mai mare decât infarctul


Grupul Servier are o mare experiență în tratarea bolilor cardiovasculare, fiind principalul actor european în ceea ce privește controlul hipertensiunii și numărul 2 pe plan mondial în această patologie. Laboratoarele Servier au cinci produse de vârf pentru tratamentul insuficienței cardiace. Aceasta a devenit prima cauză de internare în unele țări occidentale, fiind o suferință severă. Unul din doi pacienți cu insuficiență cardiacă moare în primii 5 ani de la descoperirea bolii, rata deceselor prin insuficiență cardiacă fiind mai mare decât în infarct.


Portofoliul medicamentelor novatoare pentru tratarea insuficienței cardiace cuprinde Procorlan, indicat când apar dureri în insuficiența cronică și există disfuncție sistolică, Vastarel, pentru angina pectorală, și mai ales Corlentor, primul din clasa sa, recomandat încă din 2012 de către Societatea europeană de cardiologie pentru pacienții cu insuficiență cardiacă și puls peste 70/minut. Colaborarea între grupul francez Servier și Amgen, companie americană specializată în biotehnologie, va aduce în Europa un activator selectiv al mușchiului cardiac (OM-omecamtiv mecarbil) care va trata insuficiența cu disfuncție sistolică, forma cea mai gravă a bolii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel