Cardiff Ciy va contesta la TAS decizia FIFA în cazul transferului lui Sala
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Clubul Cardiff City a anunţat că se va adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a contesta decizia FIFA, care i-a obligat pe galezi să plătească 6 milioane euro echipei franceze FC Nantes în cazul transferului lui Emiliano Sala, atacantul argentinian care a încetat din viaţă pe 21 ianuarie, în urma unui accident de avion, informează L'Equipe.

FC Nantes a sesizat, la sfârşitul lunii februarie, Comisia pentru statutul jucătorului din cadrul FIFA, după ce Cardiff City a refuzat să plătească 17 milioane de euro, valoarea transferului lui Sala, iar FIFA a încercat fără succes, o conciliere între cele două părţi, în această vară.

În urmă câteva zile, comisia FIFA a decis să-i oblige pe cei de la Cardiff să achite clubului FC Nantes suma de 6 milioane euro, reprezentând prima tranşă din transferul argentinianului, potrivit acordului între cele două părţi, încheiat pe 19 ianuarie 2019, cu două zile înainte de decesul fotbalistului.

Într-un comunicat dat publicităţii miercuri, clubul galez se declară "extrem de dezamăgit" de decizia Comisiei pentru statutul jucătorului, pe care a luat-o "fără să ţină cont de întreaga documentaţie înaintată de Cardiff City către FIFA".

"Cu toate acestea, există dovezi clare că acordul de transfer nu a fost niciodată încheiat în conformitate cu multiplele cerinţe contractuale solicitate de Nantes, făcându-l astfel nul şi neavenit", precizează Cardiff City.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel