Caravana literară scriitori în școală, la Cugir
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Marți, 29 octombrie 2019, de la ora 12:00 la Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu” din Cugir, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va derula proiectul cultural – educativ Caravana literară scriitori în Școală. Invitații bibliotecii sunt autorii Diana Câmpan și Dinu Olărașu.

„Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga" Alba, în parteneriat cu Centrul Cultural Cugir și Colegiul Tehnic "I. D. Lăzărescu" din Cugir, organizează marți, 29 octombrie 2019, începând cu orele 12:00 o întâlnire a elevilor colegiului tehnic din Cugir cu criticul literar Diana Câmpan și cu artistul – poet Dinu Olărașu.

Evenimentul va găzdui prezentarea cărților semnate de Diana Câmpan și prezentarea cărții „Freamăt" a autorului Dinu Olărașu. Întâlnirea va continua cu un scurt moment muzical susținut de Dinu Olărașu și se va încheia cu o sesiune de autografe oferite de scriitori prezentați.

Diana Câmpan este prof. univ. dr. la Universitatea „1 Decembrie 1918" din Alba Iulia. Prezență constantă și de mare ținută intelectuală în viața culturală, Diana Câmpan a semnat numeroase apariții editoriale de istorie și critică literară printre care amintim: Singurătăți suprapuse: studii de literatură comparată; Încrustați în lemnul cărților; Considerații eminesciene asupra identității naționale: istorie, principii, valori; Andrei Pleșu – despre semnele și simbolurile identitare ale României autentice; Fascinantul interbelic românesc – o perspectivă europeană; A. E. Baconsky. O sută și una de poezii, etc.

Dinu Olărașu s-a născut în Vulpășești, județul Neamț și este poet și interpret de muzică folk. Pasionat de poezie, scrie primele versuri în școala generală, dar învață și să cânte la chitară în anii adolescenței În foarte scurt timp își compune propriile cântece semnând atât versurile cât și muzica. Între 1984 și 1985 evoluează în Cenaclul Flacăra. Dintre titlurile volumelor sale amintim: Traficul de transparență; Frenetic; In; Vama, Dar, Tuș, prund etc", arată un comunicat BJLB Alba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel