Caraş-Severin: Programul de transport la nivel judeţean cuprinde 80 de trasee, din care 64 au fost atribuite prin licitaţie
Programul de transport judeţean din Caraş-Severin cuprinde, în total, un număr de 80 de trasee, din care 64 au fost atribuite prin licitaţie electronică, organizată la nivel naţional, a declarat marţi, pentru AGERPRES, şefa Serviciului Comunicare din Consiliul judeţean, Camelia Basaraba.
"Dintre acestea, 64 de trasee judeţene regulate au fost atribuite prin licitaţie electronică la nivel naţional şi sunt efectuate de către operatorii de transport care le-au câştigat. Alte 13 trasee judeţene regulate nu au fost atribuite la licitaţiile electronice pentru că nu au existat solicitări din partea operatorilor de transport, iar trei dintre traseele judeţene, care iniţial au fost atribuite unor operatori de transport, în prezent nu sunt efectuate, deoarece operatorii de transport au renunţat la ele", a afirmat Camelia Basaraba.
Operatorii de transport care deţin traseele judeţene regulate realizează transportul călătorilor în tot timpul anului, indiferent de vacanţele şcolare, în funcţie de numărul de curse pe zi şi de zilele săptămânii conform programului de transport.
Potrivit Cameliei Basaraba, programul de transport judeţean prin curse regulate a avut valabilitatea iniţială din 1 ianuarie 2014 - 30 iunie 2019, dar ulterior, prin modificările aduse legislaţiei din transport de către Legea 328/2018, s-a prelungit valabilitatea până în 30 iunie 2023. CJ Caraş-Severin va modifica, printr-o hotărâre a acestui for, durata de valabilitate a programului de transport, de îndată ce normele de aplicare ale Legii 328/2018, aflate încă în faza de proiect, vor fi aprobate şi publicate în Monitorul Oficial.
Până la începutul acestui an, Consiliul Judeţean Caraş-Severin a putut elibera şi licenţe de traseu pentru curse regulate speciale, cunoscute sub numele de "convenţii".
"Au fost eliberate licenţe de traseu pentru transportul muncitorilor, dar şi două licenţe pentru transportul elevilor, pe rutele Caraşova - Reşiţa şi Topleţ - Băile Herculane, licenţe care au expirat la încheierea anului şcolar, adică la data de 15 iunie. În momentul de faţă, conform prevederilor Legii 328/2018, Consiliul Judeţean Caraş-Severin nu mai eliberează aceste licenţe de traseu pentru curse regulate speciale", a subliniat şefa Serviciului Comunicare din CJ Caraş-Severin.
Comisarul şef Dinu Nicorici din partea IPJ Caraş-Severin a precizat că, la nivelul judeţului, în urma acţiunii pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane, au fost verificate peste 700 de autovehicule şi identificate, de către lucrătorii IPJ Caraş-Severin, 14 cazuri în care se efectua transport neautorizat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News