Data publicării:

Caraş-Severin: Întâlnire între poliţişti şi conducătorii auto din transportul şcolar, pentru creşterea siguranţei rutiere

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Poliţiştii din Caraş-Severin s-au întâlnit, miercuri, cu mai bine de o sută de coordonatori şi conducători auto care asigură transportul şcolar pe raza acestui judeţ, în contextul începerii noului an şcolar şi în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră. 

"În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului Rutier şi cei din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie au desfăşurat o activitate de instruire, prevenire şi verificare a şoferilor de microbuze şcolare şi a coordonatorilor de transport şcolar, în contextul începerii noului an şcolar. Activitatea desfăşurată cu sprijinul Inspectoratului Judeţean Şcolar s-a efectuat în prezenţa a peste o sută de coordonatori şi conducători auto destinate transportului şcolar pe raza judeţului", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Alina Boeru.

S-au avut în vedere mai multe aspecte, printre care, verificarea deţinerii documentelor legale de transport, starea tehnică a microbuzelor şcolare sau efectuarea inspecţiei tehnice periodice, în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră.

Cu acest prilej, poliţiştii le-au reamintit conducătorilor de transport şcolar principalele reglementări legislative pe care trebuie să le respecte pentru a preîntâmpina producerea de evenimente rutiere în trafic. Totodată, au fost puse în discuţie problemele cu care şoferii de microbuze şcolare se confruntă în activitatea zilnică şi s-au căutat soluţii pentru rezolvarea acestora.

Începând de săptămâna viitoare, poliţiştii rutieri vor continua activităţile pe această linie şi vor efectua controale în trafic pentru a verifica respectarea normelor rutiere. În cazul în care acestea nu vor fi respectate, poliţiştii vor aplica măsurile legale, în consecinţă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel