Caraş-Severin: Cartea-album "Monumentele Mihai Eminescu"-prezentată în cadrul conferinţei internaţionale a scriitorilor Exil Pen din Germania
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Cartea-album "Monumentele Mihai Eminescu", avându-i ca autori pe Gheorghe Jurma şi Erwin Josef Ţigla, a fost prezentată, în weekend, la Tübingen, în Germania, alături de volumul "Alexander Tietz şi lumea sa", în cadrul conferinţei anuale a scriitorilor EXIL-PEN - Secţiunea germană.

"A fost o onoare pentru Reşiţa şi pentru Banatul Montan prezentarea acestor două cărţi în cadrul conferinţei din Tübingen. Ele reprezintă aportul etniei germane la cultura locală şi naţională. Evenimentul a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, la Tübingen, în Germania în cadrul conferinţei anuale a EXIL-PEN - Secţiunea germană, unde sunt membru din 2016", a declarat luni, pentru Agerpres, preşedintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin, Erwin Josef Ţigla.

Despre cartea-album a vorbit preşedintele EXIL-PEN, prof. univ. dr. Wolfgang Schlott din Bremen. Totodată, în cadrul aceleiaşi conferinţe, scriitorul german născut în România, Horst Samson, a prezentat cea mai recentă apariţie editorială editată de Erwin Josef Ţigla, "Alexander Tietz und seine Welt" (Alexander Tietz şi lumea sa), carte apărută recent la editura reşiţeană "Banatul Montan".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel