România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 28 oct 2019 / 15:53
Caraş-Severin: Cartea-album "Monumentele Mihai Eminescu"-prezentată în cadrul conferinţei internaţionale a scriitorilor Exil Pen din Germania
Cartea-album "Monumentele Mihai Eminescu", avându-i ca autori pe Gheorghe Jurma şi Erwin Josef Ţigla, a fost prezentată, în weekend, la Tübingen, în Germania, alături de volumul "Alexander Tietz şi lumea sa", în cadrul conferinţei anuale a scriitorilor EXIL-PEN - Secţiunea germană.

"A fost o onoare pentru Reşiţa şi pentru Banatul Montan prezentarea acestor două cărţi în cadrul conferinţei din Tübingen. Ele reprezintă aportul etniei germane la cultura locală şi naţională. Evenimentul a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, la Tübingen, în Germania în cadrul conferinţei anuale a EXIL-PEN - Secţiunea germană, unde sunt membru din 2016", a declarat luni, pentru Agerpres, preşedintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin, Erwin Josef Ţigla.

Despre cartea-album a vorbit preşedintele EXIL-PEN, prof. univ. dr. Wolfgang Schlott din Bremen. Totodată, în cadrul aceleiaşi conferinţe, scriitorul german născut în România, Horst Samson, a prezentat cea mai recentă apariţie editorială editată de Erwin Josef Ţigla, "Alexander Tietz und seine Welt" (Alexander Tietz şi lumea sa), carte apărută recent la editura reşiţeană "Banatul Montan".

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro