Data publicării:

Caramitru, recomandare pentru femei după piesa Erikăi Isac: Orice altceva va fi un eșec monumental

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Andrei Caramitru a vorbit, într-o postare pe pagina de Facebook, despre piesa Macarena. 

Locul întâi în trending, pe Youtube, este ocupat de Erika Isac cu piesa Macarena. Cu un curaj aplaudat de majoritatea femeilor care au ascultat deja piesa și un tupeu apreciat de bărbații care înțeleg profunzimea versurilor și mesajul puternic transmis de artistă, Erika Isac, în numai 5 zile, a împărțit țara în două. 

Andrei Caramitru a reacționat și el, fiind de părere că soluția nu este isteria, ci aplicarea legii. Acesta a identificat mai multe probleme cu care se confruntă societatea românească, printre care se numără  mentalitatea, frustrarea și faptul că societatea gândește în termeni arhaici. 

Makarena

Este EVIDENT ca femeile au perfecta dreptate când se revoltă și zic ca nu se simt în siguranță. Zic ca e piesa “manifest” pentru ele. Nu ai tu ca bărbat dreptul sa le zici ca nu au dreptate sau sa tacă, evident.

Însă nu văd NICĂIERI, în toată discuția asta, ceva concret. doar furie huo bărbații sunt porci.

violența în societate e generală. Singura soluție nu sunt melodii și isterie pe Facebook - ci să se aplice legea. Aici poliția are din ce citesc o mare problemă să protejeze copiii și femeile de violența inclusiv cea domestică (efectiv nu se bagă în casă să rezolve situația). Pentru ca problema e mult mai largă și e de societate, ce credeți …

- prima problema e ca societatea gândește încă în termeni arhaici (există un șef al familiei - bărbatul ; femeia e sub și copiii sunt cumva proprietatea lor pot face ce vor). Și religia nu ajută la asta din contră. Țineți minte ce haos a ieșit ca serviciile sociale din Norvegia “ne fură” copiii? Când aia aplicau doar legea copiii ăia fiind bătuți ?

- a doua problemă e mentalitatea multora inclusiv a femeilor în vârstă (care zic - aualeu aia e cooorva, cum își permite să se îmbrace așa, bine i-a făcut). E documentat ca femeile în vârstă sunt principalul protector al sistemului. Și ele educa băieții acasă corect ?

- a treia problemă e ca mulți bărbați sunt extrem de frustrați și pierduți în societate. Nu sunt educați, nu au bani, vin din sate sau Turnu Măgurele, nu mai au acces la partenere de viață (femeile fiind mai educate decât ei și independente financiar). Deci o iau razna de frustrare totală. Degeaba îi înjurați - mai rău faceți - mai rău le confirmați situația lor și le crește furia.

- a patra problemă e ca foarte multe femei tinere de fapt nu sunt “feministe” ci profită de situația asta. Sar pe ăștia cu bani, folosesc secsul ca pe o armă financiară. Deci bărbații având experiențe cu astea - ajung să creadă ca “toate” vor asta - ceea ce nu e adevărat, evident.", a scris Andrei Caramitru. 

Ce le recomandă femeilor 

„Deci e o problemă SUPER COMPLICATĂ. Care se va rezolva doar încet și greu de tot. De exemplu - în SUA - a început mișcarea #metoo. La început - un mare succes. Acum însă a căzut în derizoriu pentru ca multe femei din categoria aia de mai sus - au folosit asta ca armă de șantaj să facă bani, mințind și încercând să distrugă ținta (de ex. cazul Johnny Depp - Amber Heard). Rezultatul ? In SUA au eliminat dreptul la avort și iese Trump președinte.

Eu ce recomand doamnelor care se luptă pe tema asta. Luați-o sistematic și fără ură. Dacă toată chestia asta se duce către un cancel culture și ideea ca toți bărbații sunt porci - reacția va fi negativă și mai rău va fi la final. Luați bărbații care sunt cat de cat ok lângă voi (cu ce naiba ajută de exemplu să îl porcăiti în halul ăsta pe un Godina de exemplu - nu mai bine vorbiți frumos și îl convingeți de niște chestii - ca omul nu e nici agresor, nici dement misogin totuși).

Trebuie o coaliție între femeile tinere, cele în vârstă și bărbații normali la cap care să acționeze gradual pe tema asta. Orice altceva va fi un eșec monumental - va fi mai rău pentru femei la final decât acum.", a scris Andrei Caramitru pe pagina de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel