Caramitru nu crede că există români care muncesc pe salariul minim: Restul e cash în plic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Breakingpic, pexels
Fotografie de la Breakingpic, pexels
Andrei Caramitru nu crede că în România se munceşte pe salariul minim. Voalat, acesta acuză că firmele plătesc angajaţii... la negru. 

"Cea mai mare minciună posibilă e că 1/3 din angajații din România lucrează pe salariul minim.

Nu mai lucrează de mult aproape nimeni pe salariul minim. Se dă salariu minim ca să arăţi ceva statului, restul e cash în plic ca să nu plătești taxe. Arătați-mi voi, concret, cineva care doar suma aia o câștigă, pe bune, nu așa din poveşti aiurea.

Altă minciuna aproape la fel de gogonată e că avem doar vreo 6 milioane de “angajați”.

Nu sunt 6 milioane care lucrează, ci mult peste 7. Dacă adăugăm cei care lucrează pe PFA şi micro şi care au veniturile cele mai mari (optimizare fiscală) şi cei plătiți complet la negru.

Altă prostie e că avem mulți “asistați sociali”. Avem pe naiba. Sunt vreo 170’000, procentual printre cele mai mici numere din UE (şi asta include pe toţi cei cu probleme reale de sănătate de ex)", a scris Andrei Caramitru pe Facebook. 

În anul 2021, în România,  1.290.000 de salariați primeau salariul minim brut garantat în plată de 2.300 lei, respectiv de 2.350 lei pentru personalul încadrat pe funcţii pentru care se prevedea nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puţin un an în domeniul studiilor superioare un număr de circa, conform datelor oficiale de la Ministerul Muncii, scrie startupcafe.ro. Asta însemna, la acel moment, 22,9% din totalul angajaţilor din România, adică 5.670.000. 

Andrei Caramitru, supărat că i-a fost închisă pagina de Facebook. Dă vina pe un angajat: E ciudat rău de tot. Platforma asta, pericol uriaş pentru lume

Andrei Caramitru, fost consilier al lui Dan Barna, pe vremea când acesta era preşedinte al USR, este supărat că i-a fost închisă una dintre paginile de Facebook şi afirmă că "platforma este un pericol uriaş pentru lume". 

"Am avut bucuria să aflu acum 2 ore că Zuck mi-a închis sec pagina (celălalt cont). E interesantă chestia. Deci cum se petrece așa ceva:

- nu există nici un fel de atenționare înainte sau explicație. Am primit doar un email de sistem că pagina a fost ştearsă. Nu știu de ce.

- nu am postat absolut nimic problematic. Ultima postare a fost despre imobiliare în Bucureşti. Mulți aţi văzut-o, ce treabă avea cu “regulile” Facebook eu nu știu.

Acum. Eu ma pricep la IT destul de bine. Chestia e ciudată rău de tot:

- dacă era ştearsă de algoritm ceva, se adăuga în email vreo explicație sau pagina era deja restricționată înainte (din contră - primeam până ieri reclame de la ei să promovez pe bani postările- Adica pagina era perfectă, permiteau inclusiv promovare). Sau primeam vreo notificare măcar in Facebook, orice, nu un mail. Sau măcar îmi blocau şi contul ăsta să nu mai pot posta, exista o sancțiune. Ori, uite, pot scrie frumos aici fără probleme.

- faptul că nu există nimic mă face să cred că a fost o “ștergere” făcută de o mână umană. Există probabil zeci, sute de angajați acolo care au dreptul de a face asta în sistem, să dea “delete” direct în baza de date.

Vina, aruncată pe un angajat Facebook

Acuma. Întrebarea e următoarea. Dacă ești instituție statală, gen kgb/FSB sau ceva, e super ușor să infiltrezi câțiva oameni să lucreze printre ăştia sute de IT-iști anonimi care pot face schimbări în algoritmi sau au acces la baza de date. Dacă aş fi în locul lor - ar fi o mega prioritate asta.

Mai ales la Facebook - care e o aiureală de organizație, nici măcar nu au echipe sau responsabili pentru țările în care sunt activi (google, Apple, toţi ceilalți au). Deci la zuck - nimeni nu verifică sau se uită ce se întâmplă pe platformă în zonele cu probleme cum e România. Dacă ești guvernul român sau instituție ceva aici, pe cine suni dacă vezi probleme sau atacuri sistematice pe siguranța Naţională? Concret, pe nimeni, nu există nici un om, nimic, punct. Perfect pentru cine vrea să ne arunce în aer, ideal.

Acuma, i dont really care. Mai scriu pe aici până îmi închid nenorociții şi contul ăsta (e inevitabil şi nu văd ce pot face să previn asta - pot pune doar poze de pisici şi tot mă vor bloca). Şi după poate mă mut pe twitter.

Însă - așa cum e - platforma asta e un pericol uriaș pentru lume. O mare nenorocire. Dacă ajung să închidă orice pagină vor ei, fără vreo logică, motiv sau ceva, dar în paralel promovează pagini extremiste, gen Şoşoacă sau AUR, avem o problemă cât casa. Imensă. Sper ca serviciile de la noi să înțeleagă ce risc există şi să își facă un plan. Aici uite au un rol important - mai bine fac asta decât alte chestii aiurea", a scris Andrei Caramitru pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel