Data actualizării:
Data publicării:

Caramitru, despre energia regenerabilă: Asia nu are problema asta

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Andrei Caramitru, cunoscut analist economic cu o prezență proeminentă în mediul online, a adus critici dure asupra utilizării energiei regenerabile, subliniind ineficiențele sistemului energetic actual din cauza variațiilor mari de producție ale eolienelor și panourilor solare. 

Andrei Caramitru a criticat ferm utilizarea energiei regenerabile, subliniind că sistemul energetic actual nu funcționează eficient din cauza variațiilor mari de producție ale eolienelor și panourilor solare.

El a argumentat că soluția ar fi investiții masive în baterii imense, care sunt costisitoare în producție și reciclare, ceea ce ar putea afecta mediul într-un mod negativ.

Caramitru a avertizat că aceste tehnologii fac energia să devină mai scumpă și mai variabilă, conducând la o posibilă migrație a industriei către regiuni precum Asia.

"Putin și Xi sunt happy"

Redăm mesajul integral postat pe Facebook de către analist:

"Oh ce surpriză cu regenerabilele - nu funcționează sistemul energetic. Păi cum să funcționeze????? Ai eolienele care produc doar când bate vânt (nu bate acum). Și solarele care produc doar când e soare (adică ziua). Deci seara/noaptea prețurile sunt colosale și sistemul e în niște variații total demente. 

Deci merge doar dacă mai bagi multe miliarde în plus în baterii imense care după trebuie reciclate și poluează vai de lume. Totul costă enorm ca să produci aceeași energie, mai scump și mai prost.

Deci industria ta se duce în cap oricum - că energia pe care o folosești e mai scumpă și prea variabilă. Asia nu are problema asta - deci absolut toată industria se mută acolo - și nu mai facem bani din nimic și dăm faliment - că avem datorii mai mari dar producția ni se duce în cap.

Smaaaaart!!!! Putin și Xi sunt happy. Europa se sinucide deși nu produce decât 9% din CO2 global. Bravo", a scris analistul pe Facebook.

1. -imagine fara descriere- (caramitru_93705600.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel