Caracal/ Psihiatru, despre Dincă: Fiecare crimă l-a PERFECTAT. A premeditat totul ca să aibă un alibi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Un psihiatru susține că Gheorghe Dincă are discernământ și că modul lui de operare ar putea păcăli și detectorul de minciuni. 

Medicul Maria Cristache, fostul director al Spitalului de Psihiatrie din Săpoca, a oferit un interviu în exclusivitate pentru România TV, în care a vorbit despre comportamentul lui Gheorghe Dincă, dar și despre faptul că acesta ar putea păcăli chiar și aparatul poligraf.

"Să nu creadă nimeni că acest individ nu a avut discernământ când a comis faptele, cu toate că aberația lui psihologică, psihopatologică depășește limita cărții noastre, a teoriei psihopatologice și a încadrării la momentul acesta. Obsesia lui legată de viața sexuală spune foarte multe și explică de ce s-a ajuns la comportamentul lui actual, de ce îi plăcea să caute fetele tinere, de ce le viola, de ce le agresa. Trebuie lăsat să-și reîncarce bateriile, ca să zicem așa, mental, psihologic, fiziologic și organic ca el să poată să povestească, că eu sunt ferm convinsă că o să aibă foarte multe lucruri de spus. În psihicul lui a devenit atât de "exact" în ceea ce a gândit, în modul în care a acționat, încât, dacă se va dovedi cu adevărat că este criminal în serie, este de crezut că fiecare crimă comisă l-a perfectat, l-a făcut să judece că ceea ce a reușit acum va reuși data viitoare cu mai mare ușurință. (...)

Poate păcăli aparatul poligraf

Sunt persoane care au component paranoic și bănuiesc că pe aici ne aflăm cu el. Chiar dacă a încercat să-și caute, să-și dezvolte, a gândit, a premeditat totul să aibă un alibi la un moment dat, și-a creat un complex de idei patologice nestructurarate, pentru că până acum nu a dat dovadă dacă delirează, nu a dat dovada unui comportament psihotic, unui comportament delirant. Cât teatru ar juca, cât ar încerca să inducă, pentru că sunt oameni care de la Dumnezeu știu să mintă, știu să-și ascundă atât de ușor grimasele, emoțiile pe față. Poate să depășească cu mult și nu este cazul lui să fie supus testului poligraf. Pentru că cu atâta detașare, pentru că față de un om normal care are emoții cumplite când este supus unui test de felul testului poligraf, acest individ depășește standartul acestor aparate, în momentul de față. O psihopatie este conturată la 18 ani, el are 66 de ani. În atâția ani a adunat, a conturat. Sunt lucruri și experiențe negative care fac să nu repetăm același comportament, dar aici, fiind vorba de un psihopat, cu un anumit profil, în ceea ce privește agresivitatea, violența, preocuparea lui în sfera sexualității, cu fiecare caz a prelucrat și a acționat, chiar dacă lucrurile par trase la indigo, sunt ferm convinsă că lucrurile nu au stat deloc așa", a explicat Maria Cristache pentru România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel