Captură uriașă de 3,5 tone de articole pirotehnice făcută de polițiștii din Bistrița-Năsăud. Firma avea autorizație de deținere doar pentru o treime din cantitate
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Agerpres
Foto cu rol ilustrativ: Agerpres
Polițiștii din Bistrița-Năsăud au făcut o captură uriașă de produse pirotehnice. Firma la care s-au găsit cele aproape 3,5 tone de materiale pirotehnice aveau autorizație de deținere numai pentru 1.000 de kilograme.

Poliţiştii bistriţeni au confiscat, în urma unui control efectuat la sediul şi depozitul unei firme din oraşul Năsăud, aproximativ 3,5 tone de articole pirotehnice de tip F1, P1 şi T1 - cantitate de trei ori mai mare decât cea pentru care avea autorizaţie de deţinere, potrivit unui comunicat de presă remis vineri de Poliţia Română, scrie Agerpres.

”La data de 7 decembrie a.c., în urma unui control efectuat de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, la o societate comercială din Năsăud, au fost descoperite 190 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, P1 şi T1, deşi era autorizată să deţină doar maximum 100 de kilograme.

De asemenea, în urma controlului efectuat la depozitul aceleiaşi societăţi comerciale, situat în oraşul Năsăud, au fost descoperite 3.282 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, P1 şi T1, fiind autorizată să deţină doar maximum 1.000 de kilograme. Astfel, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 3.472 de kilograme de articole pirotehnice”, se precizează în comunicat.

FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @ travelarium

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

În această perioadă, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Bistriţa-Năsăud desfăşoară controalele şi verificările în cadrul acţiunii "Pirotehnic 2023/2024", privind articolelor pirotehnice.

La nivel judeţean, au fost desfăşurate, în prima etapă, verificări la societăţile autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice.

Citește și: Sute de kilograme de articole pirotehnice, ridicate de polițiștii din Hunedoara. A fost deschis dosar penal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel