Captură record a oamenilor de știință din Florida
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Captura unui piton asiatic de 5,18 metri lungime
Captura unui piton asiatic de 5,18 metri lungime

Oamenii de știință din statul american Florida au făcut o captură record. Au prins un piton asiatic care măsoară peste 5 metri în lungime.

Autor: Diana Buica

[caption id="attachment_221074" align="alignleft" width="310"] Foto: huffingtonpost.com[/caption]

Cercetătorii din  Everglades au capturat un şarpe din specia piton asiatic care măsoară 5,18 m lungime şi cântăreşte 74 kg. Este cel mai mare șarpe prins în Florida. Potrivit  Huffington Post, exemplarul era o femelă care avea nu mai puţin de 87 de ouă.

"A fost o bestie! A fost cu adevărat impresionant", a declarat cercetătoarea Kristen Hart, de la USGS, a cărei echipă a prins şarpele.

Pitonul a fost trimis la Muzeul Gainesville astfel încât personalul să poată efectua o necropsie pentru cercetare înainte de a împăia exemplarul, care va fi în cele din urmă retrimis la Parcul Naţional Everglades.

Pitonilor asiatici le place clima umedă, fauna și flora bogată.Ei s-au înmulţit considerabil în ultimii ani, devenind un pericol. Pitonii asiatici reprezintă o ameninţare pentru speciile native de păsări, mamifere şi reptile, fiind o specie invadatoare, care a ajuns în Everglades în mod artificial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel