Data actualizării:
Data publicării:

UPDATE, drept la replică. Capitala, plină de GUNOAIE din cauza Primăriei București

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp

UPDATE: Cu privire la articolul intitulat „Capitala, plină de GUNOAIE din cauza Primăriei București. Cozi interminabile la singura groapă. Răspuns oficial: Încercăm să găsim soluții. Acum sunt doar întârzieri”, publicat pe site-ul www.dcnews.ro (https://www.dcnews.ro/capitala-plina-de-gunoaie-din-cauza-primariei-bucuresti-cartiere-intregi-lasate-in-mizerie-raspuns-oficial-incercam-sa-gasim-solutii-acum-sunt-doar-intarzieri_834738.html) în data de 26.08.2021,

Subscrisa ECO SUD S.A., cu sediul în București, str. Ankara nr. 3, sector 1, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București sub nr. J40/4022/2001, CUI RO 13838255, e-mail: [email protected], reprezentată legal prin Președintele Consiliului de Administrație Adrian Mirel Scarlat, vă transmite următorul 

DREPT LA REPLICĂ

Prin ca‎re vă aducem la cunoștință faptul că articolul respectiv conține afirmații neadevărate, tendențioase și de natură a prejudicia imaginea publică a companiei Eco Sud S.A. 

Depozitul Ecologic Vidra este cel mai modern depozit ecologic, este construit în conformitate cu cele mai exigente norme de mediu  și asigură procesarea și tratarea deșeurilor provenite din Municipiul București într-un ritm rapid care conferă tuturor societăților de salubrizare oportunitatea descărcării imediate, fără așteptare, a deșeurilor colectate și reîntoarcerea rapidă a camioanelor în circuit pentru a colecta și încărca alte deșeuri din sectoarele capitalei.

Managerul Depozitului Ecologic Vidra, Sorin Bituleanu, arată că încă de la construcția depozitului acesta a fost prevăzut cu căi de acces și drumuri late care preiau fluxul de camioane cu deșeuri încă din linia de centură, de la doi kilometri distanță de  depozit și ulterior sunt dirijate spre zona de cântărire și spre  fluxurile de tratare, sortare sau depozitare.

“ Încă de la construirea depozitului am realizat un drum larg și o bucată de autostradă care preia toate camioanele din centură în timp real, iar acestea sunt dirijate ulterior pe fluxurile de descărcare din depozit. Timpul maxim al fiecărui camion care intră și descarcă deșeuri în Depozitul Ecologic Vidra nu depășește 15 minute, ceea ce reprezintă o performanță “.

În plus, Depozitul Ecologic Vidra deține cea mai modernă platformă de transfer unde camioanele sunt dirijate pe o rută asfaltată și descarcă totul fără ca roțile camioanelor să se atingă de deșeuri.

Sorin Bituleanu, managerul Depozitului Ecologic Vidra mai afirmă că “ceea ce spune dl. Ion Grigore, șeful Departamentului Comercial al URBAN SA, este o aberație, aici camioanele stau maxim 15 minute, ori confundă Depozitul Vidra cu alte locuri de descărcare a deșeurilor, ori este rău intenționat”.

Depozitul Ecologic Vidra este construit în conformitate cu cele mai exigente norme de mediu ale Comunității Europene și asigură, prin fluxurile și capacitățile disponibile, independența procesării, tratării, selectării și depozitarii deșeurilor produse în Municipiul Bucuresti și în județul Ilfov, pentru următorii 15 ani, conferind cetățenilor igiena și confortul necesar la standardele europene pe acest segment specific de competență și activitate.

Rămâne ca și Primăria Municipiului București și primariile de sector să se organizeze pe segmentul lor de competență și să asigure colectarea eficientă a deșeurilor de la cetățeni și din locurile unde sunt depozitate ilegal și să le transporte prin societățile de salubrizare la Depozitul Ecologic Vidra. 

“De aici încolo ne ocupam noi de deșeurile sosite la depozit și asigurăm procesarea, tratarea, sortarea și depozitarea acestora, cu experiență și profesionalism așa cum am făcut-o în ultimii 20 de ani”, mai spune managerul Depozitul Vidra, Sorin Bituleanu.

Depozitele ecologice, stațiile de sortare, compostare și platformele de transfer deținute de ECO SUD rămân cea mai sigură soluție de tratare a deșeurilor generate de populație, iar încrederea constantă a oamenilor în profesionalismul nostru reprezintă o garanție a unui mediu de viață curat și a unui management benefic al deșeurilor.

ECO SUD este o companie care oferă calitate clienților și comunității pe care o deservește, cooperează cu autoritățile publice partenere și este lider de piață în tratarea și eliminarea deșeurilor.

ECO SUD a acordat întotdeauna o atenție deosebită protecției mediului și sănătății populației și a efectuat investiții private considerabile în acest domeniu. Deservește comunitățile și populația din România și înțelege să respecte autorizațiile de reglementare și prevederile acestora, inclusiv cele legate de stabilirea ariilor deservite prin centrele de management pe care le are în administrare.

Integritatea a guvernat toată activitatea noastră și va fi valoarea cea mai importantă pentru companie și de acum înainte.

ECO SUD S.A.

Adrian-Mirel Scarlat

Președinte al Consiliului de Administrație”

Știrea inițială:

Potrivit informațiilor primite de la cititorii DC News, în mai mult zone din București nu se mai ridică gunoiul. L-am contactat pe Ion Grigore, șeful Departamentului Comercial al URBAN SA București, pentru a ne vorbi despre cauzele problemei.

Mai mulți cititori DC News, cu precădere din Sectorul 6 al Capitalei, ne-au semnalat în ultimele zile că nu li se mai ia gunoiul din fața blocului. De asemenea, conform informațiilor pe surse, există o singură groapă de gunoi la care se depozitează deșeurile și, prin urmare, se creează cozi interminabile de mașini de gunoi, timpul de așteptare al acestora fiind unul destul de ridicat.

În acest sens, l-am contactat pe Ion Grigore, șeful Departamentului Comercial al URBAN SA București, pentru a ne oferi detalii despre cauzele problemei și a ne spune care sunt soluțiile care ar putea rezolva această criză prin care trec bucureștenii.

„Acum, gunoaiele se duc la o singură stație de sortare de absolut toate firmele de salubritate. Ieri s-a stat între 3 și 4 ore la coadă. Sunt mașini și pe o parte și alta și încercăm să găsim o soluție.

La acest moment nu avem soluții, dar asta nu înseamnă că nu se colectează deșeurile. Că există întârziere, e un alt aspect. Noi încercăm să găsim soluții și în această situație de criză.“, spune Ion Grigore.

VEZI ȘI   -  Firma de salubritate contractată de Clotilde Armand, prinsă încărcând gunoiul de la agenții economici. Alin Stoica: Nu există nicio justificare. Se vor face plângeri (FOTO)

Probleme între Primăria Capitalei și Eco Sud Vidra

Șeful Departamentului Comercial al URBAN SA București a vorbit și despre o posibilă rezolvare a problemei. Acesta spune că există un litigiu administrativ între Primăria Capitalei și Eco Sud Vidra:

„Rezolvarea problemei este să se identifice locuri de depozitare a deșeurilor pentru a putea funcționa programele. Asta e la nivel de autorități și deja ne depășește pe noi. Facem tot ce ne stă în putință să nu creăm discrepanțe prea mari în colectarea deșeurilor, dar toți știm că până nu se va diminua timpul de așteptare la stația de sortare, nu avem cum.

Probabil că atunci când vom avea acces și la Vidra, o să fie cu totul altceva. La Vidra există o perioadă de așteptare a unui litigiu administrativ între Primăria Capitalei și Vidra, privind tariful. Până când tariful nu va fi stabilit între cele două entități, până când Primăria Capitalei nu o să accepte, mă rog, nu știu eu problema dumnealor privind tariful, noi nu putem să ducem gunoiul.“, a precizat, pentru DC News, Ion Grigore.

VEZI ȘI   -  EXCLUSIV  Cum arată Bucureștiul sub conducerea lui Nicușor Dan și Ciprian Ciucu. INTERZIS oamenilor care au copii, sunt în scaun rulant sau sunt mai plinuți / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel