Capitala, în scenariul ROȘU. Bogdan Chirieac: Ca într-un fel de război. Întrerupem lanțul de infectare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac consideră că măsurile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 s-au luat mult prea târziu în Capitală. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit în direct la România TV unde a reacționat după ce Prefectura Capitalei a anunțat măsurile impuse în scenariul roșu după ce rata de infectare a ajuns la 3,19 la mia de locuitori. 

”Eu cred că s-au mișcat extrem de încet. Cred că mii de oameni au fost infectați din cauza întârzierii cu care au luat măsurile și probabil că sute de oameni au murit sau vor muri. Era în mod evident necesară această hotărâre. Școală numai pe online. Da, o să spuneți că nu se face școală. E adevărat, dar o catastrofă planetară vine o dată la 100 de ani. E o situație ca într-un fel de război. Toată această bâlbâială este din cauza alegerilor generale, pe care Guvernul are această obsesie să le țină cu orice preț pe 6 decembrie, iar ce vedem acum, acest nivel de infectare fără precedent, practic România pierde zilnic un număr de victime mai mare decât a pierdut la Colectiv. 60-70-80 de oameni mor în fiecare zi. După alegerile locale, la două săptămâni am ajuns la mii de infectări. Aceste măsuri trebuiau luate de mult, de săptămâni de zile, dar se tem de campania electorală. Dacă se tem atât de mult, amână alegerile parlamentare până în martie, conform Constituției. Întrerupem lanțul pandemiei, de infectare în această țară”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel